Μηχανοκίνητα

Το Bollore Bluesummer στην παραγωγή

Το συμπαθητικό τετραθέσιο ανοιχτό αυτοκινητάκι που βλέπετε είναι ηλεκτροκίνητο και την παραγωγή του θα αναλάβει ο όμιλος PSA.

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

H Bollore είναι μια σχετικά μικρή εταιρία που στοχεύει κυρίως στην γαλλική αγορά όπου έχει αναπτυχθεί ένα επαρκές δίκτυο υποστήριξης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη η εταιρία έχει συμφωνήσει με την Renault για την παραγωγή του βασικού της μοντέλου (του Bluecar), ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και η συνεργασία με τον PSA (Peugeot-Citroen) για την παραγωγή του Bluesummer στο εργοστάσιο στο Ρενές.

O αρχικός προγραμματισμός προβλέπει την παραγωγή 15 αυτοκινήτων την ημέρα με την ετήσια παραγωγή να φτάνει το πολύ στις 3.500 μονάδες, ενώ η διάθεση του Bluesummer (που βασίζεται στο Bluecar) θα γίνει μέσα από δίκτυο της PSA. Η αυτονομία φτάνει τα 200 km και πέφτει στο μισό σε κίνηση εκτός πόλης και όταν οι ταχύτητες είναι υψηλότερες. Το Bluesummer εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 68 PS, έχει μπαταρία χωρητικότητας 30 kWh, για το 0-100 χρειάζεται 6,3 sec και η τελική φτάνει τα 120 km/h.

Σχόλια