Μηχανοκίνητα

Renault Megane 2016: Επανεκκίνηση

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας του στην αγορά, το Megane τελειοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες της νέας γενιάς του μεταφέροντας τη δράση στα ισπανικά βουνά όπου δοκιμάζει τις αντοχές του στις υψηλές θερμοκρασίες.

Αν και το σύνολο των επιφανειών του μικρομεσαίου μοντέλου εξακολουθεί να κρύβεται κάτω από επιμελές καμουφλάζ και πλαστικά βάρη που του δίνουν μια μάλλον αλλοπρόσαλλη όψη είναι δεδομένο ότι, σχεδιαστικά, το Megane, θα εγκαταλείψει ολοκληρωτικά την μέχρι σήμερα γνωστή εικόνα του, υπακούοντας στις νεότερες αισθητικές επιταγές της φίρμας όπως έχουν μεταφραστεί στα Clio, Captur και Kadjar.

Το νέο Megane θα αξιοποιήσει μια καινούρια αρχιτεκτονική η οποία ωστόσο έχει ήδη δώσει το στίγμα της. Πρόκειται για την πλατφόρμα που αποτελεί την αφετηρία για τα Nissan Qashqai και Pulsar η οποία φέρει την κωδική ονομασία CMF και αποτελεί προϊόν κοινής εξέλιξης Renault και Nissan.

Αντιστοίχως θα ισχύσει και για τους κινητήρες με το νέο Megane να αξιοποιεί επιλογές από το πλούσιο οπλοστάσιο του ομίλου όπως ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος TCe των 1,2 λίτρων σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος, αλλά και ο ισχυρότατος turbo κινητήρας των 1,6 λίτρων με απόδοση 200 ίππων που συναντάμε στο Renault Espace. Στις diesel επιλογές, αναμένονται, μεταξύ άλλων, dCi κινητήρες με ισχύ 130 και 160 ίππων.

Πηγή: auto.in.gr

Σχόλια