Μηχανοκίνητα

Δεν τιμωρήθηκε ο Ρικιάρντο, ποινή στον Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν κρίθηκε υπεύθυνος για τη σύγκρουση με τον Ρομάν Γκροζάν στο γκραν πρι του Μονακό και του επιβλήθηκε ποινή πέντε θέσεων.

Πέντε θέσεις πιο πίσω από εκείνη που θα καταλάβει στις κατατακτήριες του επόμενου Grand Prix θα εκκινήσει τον αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν μετά την ποινή που του επιβλήθηκε από τους αγωνοδίκες.

Ο νεαρός πιλότος της Toro Rosso, από το δίπλωμα του οποίου θα αφαιρεθούν και δύο βαθμοί, θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη σύγκρουση που είχε με το πίσω μέρος της Lotus του Ρομάν Γκροζάν, που είχε ως αποτέλεσμα το μονοθέσιο του Φερστάπεν να καταλήξει στις μπαριέρες. Ο ίδιος πάντως απέδωσε το περιστατικό στο φρενάρισμα που έκανε ο προπορευόμενος πιλότος.

Στο μεταξύ, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν τιμωρήθηκε για την προσπέραση στον Κίμι Ραϊκόνεν, αφού οι δυο τους είχαν μια επαφή, που έβγαλε εκτός τροχιάς για λίγο τη Ferrari του Φιλανδού πιλότου κι επέτρεψε στον Αυστραλό με Red Bull να βγει μπροστά του. Οι αγωνοδίκες δεν βρήκαν κάτι μεμπτό, αλλά ο Ραϊκόνεν διαφωνεί. «Συνήθως για τέτοιες κινήσεις δίνεται ποινή, αλλά τώρα δεν συνέβη», είπε.

Σχόλια