Μηχανοκίνητα

Κυρίαρχες και στο Μπαχρέιν Mercedes και Ferrari

Mercedes και Ferrari δε φαίνεται να έχουν αντίπαλο στο φετινό Grand Prix της Formula1. Οι δύο εταιρίες μοιράστηκαν τους δύο πρώτους γύρους των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Μπαχρέιν.

Η Ferrari εκμεταλλεύτηκε τις προσαρμογές που έκαναν στα ελαστικά στον πρώτο γύρο οι δύο Mercedes και είδαν τον Κίμι Ραϊκόνεν και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να κάνουν το 1-2, τη στιγμή που Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον περιορίστηκαν στη 15η και 16η θέση αντίστοιχα.

Όμως η παγκόσμια πρωταθλήτρια ξαπόστασε μόνο για λίγο και επανήλθε δριμύτερη στο δεύτερο γύρο που έγινε υπό το φως των προβολέων, όταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ταχύτερος κατά 0,115 του Λιούις Χάμιλτον, με τις δύο Ferrari ακριβώς πίσω τους. Ενθαρρυντικά μηνύματα έστειλε η McLaren Honda κυρίως με τον Φερνάντο Αλόνσο δείχνοντας αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες.

Το Σάββατο θα ακολουθήσει ο τρίτος γύρος ελεύθερων δοκιμών στις 15:00 και στις 18:00 αρχίζουν οι κατατακτήριες, ενώ την ίδια ώρα την Κυριακή θα γίνει ο τέταρτος αγώνας της σεζόν.

Σχόλια