Μηχανοκίνητα

Ford Ranger 2015: Ουσιαστική ανανέωση

Μαζί με το νέο S-MAX η Ford αποκάλυψε και το ανανεωμένο της pickup. Με το τελευταίο facelift, το νέο Ranger είναι πλέον πιο «συμβατό» με τα υπόλοιπα SUV της εταιρίας. Διαθέσιμο σε 180 αγορές παγκοσμίως το Ranger του 2015 διαθέτει νέα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός, μεγαλύτερη τραπεζοειδή μάσκα, ένα πιο μυώδες καπό και γενικότερα μια πιο δυναμική εμφάνιση.

Σύμφωνα με τη Ford και το εσωτερικό έχει μια πιο premium εικόνα και θυμίζει περισσότερο επιβατικό αυτοκίνητο και όχι επαγγελματικό. Σε αυτό βοηθάνε ιδιαίτερα η νέα μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα infotainment, αλλά και ο νέος πίνακας οργάνων με τη διπλή TFT οθόνη εκατέρωθεν του μεγάλου ταχύμετρου η οποία απεικονίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του οχήματος.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη του οχήματος, η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί εκ νέου ούτως ώστε να προσφέρει καλύτερη άνεση στους επιβάτες, αλλά ταυτόχρονα να διαθέτει το ανανεωμένο και καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Μετά το Mondeo βλέπουμε και εδώ για πρώτη φορά ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης (EPAS), που σύμφωνα με τη Ford είναι πιο ακριβές και «βαρύ» στις υψηλές ταχύτητες, ενώ στις χαμηλές είναι πιο «ελαφρύ» ούτως ώστε να διευκολύνει στις μανούβρες και στο παρκάρισμα. Το νέο σύστημα «EPAS» δεν χρειάζεται ηλεκτρική αντλία γεγονός που το καθιστά πιο ήσυχο σε λειτουργία, ενώ βοηθάει και κατά 3% στην οικονομία καυσίμου.

Στα μηχανικά σύνολα τώρα έχουμε τέσσερις κινητήρες που συνδυάζονται είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο επίσης έξι σχέσεων. Υπάρχουν τρεις κινητήρες diesel με τον κορυφαίο να είναι 5κύλινδρος 3,2 λίτρων (Duratorq) TDCi. Αυτό το μηχανικό σύνολο διαθέτει νέο σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων γεγονός που τον βοηθάει να είναι κατά 18 % πιο οικονομικός σε σχέση με το παρελθόν. Η απόδοση του αγγίζει τους 200 PS και τα 470 Nm μέγιστης ροπής.

Ο τελευταίας γενιάς 4κύλινδρος Duratorq 2.2 TDCi διατίθεται σε δύο εκδόσεις με την πρώτη να αποδίδει 130 PS και τη δέυτερη 160. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελυταία είναι κατά 22% πιο οικονομική σε θέματα κατανάλωσης σε σχέση με το παρελθόν. Τέλος το ανανεωμένο Ford Ranger διατίθεται και με έναν κινητήρα βενζίνης, των Duratec των 2,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 166 PS και 225 Nm μέγιστης ροπής.

Στον βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων Sync 2, Lane Keeping Alert και Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control, Forward Alert, Park Assist, Tire Pressure Monitoring System... και πολλά ακόμα.

Πηγή: caranddriver.gr

Σχόλια