default-image

Απών από το GP της Μαλαισίας ο Αλόνσο

Αθλητισμός
Απών από το GP της Μαλαισίας ο Αλόνσο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απών από τον πρώτο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 θα είναι ο Φερνάντο Αλόνσο.

Όπως εξήγησε η McLaren, ο Ισπανός πιλότος είναι καλά στην υγεία του, αλλά οι γιατροί του συνέστησαν να ξεκουραστεί λίγες ημέρες ακόμα, μετά το ατύχημα που είχε για να αποφύγει περαιτέρω ρίσκο.

Οι γιατροί φοβούνται το «σύνδρομο της δεύτερης σύγκρουσης», καθώς, σε περίπτωση που σε μικρό διάστημα από μια σοβαρή σύγκρουση υπάρξει και δεύτερη, έστω και μικρότερη, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρά.

Οι συστάσεις που έγιναν στον πιλότο ανέφεραν ότι πρέπει να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση, απομόνωση και ξεκούραση τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες, οι οποίες συμπληρώνονται κατά τη διάρκεια του αγώνα της Αυστραλίας, το οποίο περιλαμβάνει, επιπροσθέτως κι ένα πολύωρο ταξίδι.

Η βρετανική ομάδα ελπίζει ότι θα έχει πλέον στη διάθεσή της τον οδηγό για το γκραν πρι της Μαλαισίας στις 29 Μαρτίου. Όπως είπε, μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει να προπονείται ξανά για να είναι… ετοιμοπόλεμος.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός σχολίασε στο Τουίτερ: «Θα είναι δύσκολο να μην είμαι στην Αυστραλία, αλλά κατανοώ τις συστάσεις των γιατρών. Μία δεύτερη σύγκρουση σε λιγότερες από 21 ημέρες… ΟΧΙ!». Τη θέση του Αλόνσο στο πρώτο γκραν πρι της χρονιάς θα πάρει ο Κέβιν Μάγκνουσεν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News