default-image

Porsche Cayman GT4: Gone in 4,4! (video)

Σπορ
Porsche Cayman GT4: Gone in 4,4! (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο μέλος της οικογένειας GT της Porsche, αποδίδει 385 ίππους και η τελική του αγγίζει τα 295 χλμ./ώρα! Με την νέα Cayman GT4 η Porsche για πρώτη φορά επιτρέπει σε ένα από τα μικρότερα μοντέλα της να καταστρατηγήσει το χώρο της 911. Κι έμελλε αυτή η καταστρατήγηση να εξελιχτεί σε μια λαμπρή κίνηση.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την μοναδική αεροδυναμική και για τα «τείχη που πέφτουν» μεταξύ των μοντέλων της εταιρίας αλλά θα μπούμε κατευθείαν στο πιο σημαντικό κομμάτι της GT4: τους 385 ίππους που αποδίδει το μοτέρ. Μ' αυτή την απόδοση η GT4 καταφέρνει να παντρέψει το εξαιρετικό σασί της Cayman όχι μόνο με την απόδοση που του αξίζει αλλά και με ένα επίπεδο δύναμης που μπορείς εύκολα να το διαχειριστείς.

Στην GT4 η δύναμη έρχεται από μια παραλλαγή του 3.8 λίτρων boxer κινητήρα που συναντάμε στην Carrera S. Eίναι ο μεγαλύτερος διαθέσιμος στην Cayman και κατά 45 ίππους δυνατότερος από τον εξακύλινδρο 3.4 λίτρων της GTS.

Η ανάρτηση, σύμφωνα με την Porsche, αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από τα εξαρτήματα της 911 GT3 και σε συνδυασμό με το χαμηλωμένο κατά 30 χλστ. ύψος και τις δυναμικές βάσεις στήριξης του κιβωτίου ταχυτήτων βελτιώνει την ήδη άψογη απόδοση του πλαισίου. Η Porsche σίγουρα χρησιμοποίησε την GT3 ως πηγή έμπνευσης όταν ήρθε η ώρα να σχεδιάσει το «άγριο» αεροδυναμικό κιτ της GT4 που περιλαμβάνει μια τεράστια πίσω αεροτομή και ένα βαθύ σπόιλερ, ενώ μέχρι και η τριάδα των αεραγωγών εμπρός μιμείται την εμφάνιση της GT3.

Το εσωτερικό της Cayman GT4 είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε οδηγός και συνοδηγός να απολαμβάνουν την οδήγηση χωρίς περιορισμούς. Κάθονται σε σπορ καθίσματα ντυμένα με δέρματα και Alcantara με πολύ καλή πλευρική στήριξη. Το νέο σπορ τιμόνι εγγυάται ιδανικό κοντρόλ και άμεση αντίδραση χάρη στις μικρές διαστάσεις του. Ο στάνταρ εξοπλισμός προβλέπει καθίσματα σε δέρμα και απομίμηση σουέντ, σπορ τιμόνι και -σε αντίθεση με την 911 GT3 - με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων! Τα carbon κεραμικά φρένα είναι προαιρετικά, όπως και τα ανθρακονημάτινα πλαίσια των καθισμάτων μαζί με το διάσημο Sport-Chrono pack με σπέσιαλ εφαρμογή για smartphone που επιτρέπει την καταγραφή γυρολόγου.

Με σχεδόν την ίδια απόδοση με αυτή της 911 Carrera S αλλά τον ίδιο σκληροπυρηνικό οδηγοκεντρικό χαρακτήρα όπως της 911 GT3, η Cayman GT4 θα μπορούσε εύκολα να αποδίδει περισσότερους ίππους από την 911. H Porsche ισχυρίζεται πως η τελευταία Cayman μπορεί να αγγίξει τα 295 χλμ./ώρα και να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα. Η μέση κατανάλωση αγγίζει τα 10,3 λίτρα ανά 100 χλμ.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα γίνει σε λίγες μέρες στη Γενεύη αλλά οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Στους αντιπροσώπους θα τη δούμε τον Μάρτιο. Στη Γερμανία η τιμή εκκίνησης είναι 85.800 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των φόρων.

Πηγή: caranddriver.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News