default-image

Αυτοκίνητο «φουλάρει» μόνο του!

Επιστήμη
Αυτοκίνητο «φουλάρει» μόνο του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα «έξυπνο» αυτοκίνητο, ικανό να γεμίζει μόνο του όταν υπάρχει ανάγκη, αναπτύσσει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, όταν τα επίπεδα καυσίμων του οχήματος θα αγγίζουν το… κόκκινο, εκείνο θα αποστέλλει γραπτό μήνυμα μέσω του smartphone του κατόχου του, σε έναν προμηθευτή καυσίμων με κινητή μονάδα η οποία θα καταφθάνει στο σημείο για τον ανεφοδιασμό του.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η τεχνολογία των smartphones «ξεκλειδώνει» νέες δυνατότητες και στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Η δικτύωση αντικειμένων και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου, ανοίγει νέες δυνατότητες γύρω από το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε με το αυτοκίνητό μας» αναφέρει ο Κλας Μπέντρικ, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της Volvo.

Ηδη κάποια μοντέλα επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη τους την ενεργοποίηση εξ αποστάσεως της τεχνολογίας για το λιώσιμο του πάγου που έχει δημιουργηθεί επάνω στο όχημα από συνθήκες παγετού. Τα ίδια μοντέλα, «φωνάζουν» τον αφηρημένο ιδιοκτήτη τους που δεν θυμάται πού πάρκαρε, με την κόρνα ή τα φώτα τους.

Η εταιρεία είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι εργάζεται με στόχο την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ των οχημάτων της. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, σύμφωνα με το όραμα της Volvo, θα λειτουργεί ως ραντάρ προκειμένου να προειδοποιεί τους οδηγούς των συνδεδεμένων οχημάτων σε περίπτωση προβλημάτων στον δρόμο.

Μέσα στα άμεσα σχέδιά των Σουηδών είναι επίσης η δημιουργία αυτοκινήτων που θα… μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο. «Θα είναι κάτι παρόμοιο με το σύστημα που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη» λέει ο Μπέντρικ. «Στις δύσκολες μανούβρες ωστόσο - όπως συμβαίνει και κατά την απογείωση ή την προσγείωση των αεροσκαφών - ο οδηγός θα οφείλει να έχει τον πλήρη έλεγχο του οχήματος. Στην περίπτωση όμως μεγάλων, κουραστικών δρόμων, θα μπορεί να χαλαρώσει, να διαβάσει τα email του κτλ.».

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News