Μηχανοκίνητα

BMW και Toyota δημιουργούν μαζί αυτοκίνητο πόλης!

To BMW Group και η Toyota Motor Corporation θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού στη δημιουργία ενός μικρού αυτοκινήτου που θα προστεθεί στη γκάμα της Μini, ενώ θα αποτελέσει τον διάδοχο του Starlet.

Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού η BMW θέλει ένα entry - level μοντέλο που θα ονομάζεται Mini Minor. H Τoyota θα μπορεί να λανσάρει τη δική της version, αυτό που θα θεωρείται ο αντικαταστάτης του Starlet.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Mini όταν ρωτήθηκε επί του θέματος αρκέστηκε να δηλώσει πως όλα αυτά είναι απλά εικασίες.

Αν όμως όντως κατασκευαστεί το Minor θα είναι μικρότερο και φτηνότερο από την βασική έκδοση του Mini, δηλαδή το τρίπορτο hatchback. Βασισμένο στο πρωτότυπο Mini Rocketman που είδαμε το 2011 στην έκθεση της Γενεύης το Minor θα έχει μήκος 3.450mm δηλαδή 370mm κοντύτερο από το τρίπορτο hatch. Με μια τιμή της τάξης των 13.500 ευρώ θα είναι φθηνότερο από το παραπάνω Mini κατά περίπου 4.000 ευρώ.

Στο νέο μοντέλο θα προστεθεί και μια ηλεκτρική έκδοση μετά την παρουσίαση του κανονικού μοντέλου που αναμένεται στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019. Το όνομα Minor θα ξαναζωντανεύει το "παρατσούκλι" που είχε δοθεί στις πρώτες εκδόσεις του αυτοκινήτου που είχαν κατασκευαστεί από την Morris στις αρχές της δεκαετίας του '60.

Η παραγωγή του νέου μοντέλου αποτελεί μια προσπάθεια από τη μεριά της Mini να επαναφέρει τη μάρκα στην κερδοφορία αφήνοντας πίσω μοντέλα όπως το Coupe, το roadster και το Paceman που δεν πήγαν καθόλου καλά εμπορικά.

Να θυμίσουμε πως BMW και Toyota ξεκίνησαν το 2011 μια συνεργασία για diesel κινητήρες και την επέκτειναν με fuel cell και battery cell τεχνολογία που μειώνει το βάρος των οχημάτων ενώ προχώρησαν και στην από κοινού δημιουργία ενός sport μοντέλου.

Πηγή: caranddriver.gr

Σχόλια