default-image

Nέα νίκη Οζιέ στο Μόντε Κάρλο

Αθλητισμός
Nέα νίκη Οζιέ στο Μόντε Κάρλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ πήρε τη νίκη στο Ράλι Μόντε Κάρλο για τρίτη φορά μετά το 2009 στην προσπάθεια του να διατηρήσει τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Γάλλος οδηγός πήρε τη νίκη εύκολα, γιατί αρχικά είχε αναμειχθεί σε μια έντονη "μάχη" με τον Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο πολυπρωταθλητής επέστρεψε στο WRC για έναν αγώνα, προκειμένου να γιορταστεί η επέτειος του DS3 WRC.

Ο Λεμπ ήταν 22 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τους υπόλοιπους στην πρώτη ειδική την Πέμπτη (22/1), εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα που του έδινε η εκκίνηση από την 14η θέση.

Ο Οζιέ βρέθηκε στην κορυφή στην έβδομη ειδική, όταν ο Λεμπ είχε ατύχημα και τέθηκε εκτός διεκδίκησης μετά την όγδοη ειδική. Ο Οζιέ είχε... μαξιλαράκι ασφαλείας από τα υπόλοιπα πληρώματα της Volkswagen της τάξης του ενός λεπτού και 45.4 δευτερολέπτων. Τελικά πήρε τη νίκη με διαφορά κοντά στο ένα λεπτό.

"Η νίκη στο Μόντε Κάρλο σημαίνει πολλά, ειδικά για μένα που η γενέτειρα μου (το Γκαπ) βρίσκεται πολύ κοντά και είναι ο πρώτος αγώνας στη σεζόν. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μένα και η ικανοποίηση είναι μεγάλη όταν φτάνεις στον τερματισμό".

Δεύτερος ήταν ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα με τον οδηγό της Volkswagen να ξεπερνάει κατά πολύ τον αρχικό του στόχο πριν από τον αγώνα: "Είμαι κατενθουσιασμένος. Είναι περισσότερα από ό,τι περίμενα, σκεφτόμουν την τρίτη ή την τέταρτη θέση".

Ο Αντρέας Μίκελσεν ολοκλήρωσε το sweep για τη γερμανική ομάδα, μόλις το δεύτερο στην ιστορία της και το πρώτο στο Μόντε Κάρλο από τον ίδιο κατασκευαστή μετά το 2003 και το θρίαμβο της Citroen με τους Σεμπαστιάν Λεμπ-Κόλιν Μακρέι-Κάρλος Σάινθ.

Ο Μαντς Όστμπεργκ ήταν τέταρτος για τη Citroen, 31.3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Μίκελσεν. Ο Τιερί Νεβίλ άρπαξε από τον τιμέιτ του στη Hyundai, Ντάνι Σόρδο την τέταρτη θέση στην τελευταία ειδική.

Ο Έλφιν Έβανς της M-Sport ήταν έβδομος και ενώ το Σάββατο είχε χάσει δύο θέσεις, όταν οδήγησε το Ford Fiesta WRC σε έναν τοίχο. Ο Λεμπ που ξαναμπήκε στον αγώνα το Σάββατο (Rally 2) ήταν όγδοος τελικά. Τους τρεις βαθμούς της Power Stage πήρε ο τιμέιτ του, Κρις Μικ.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Ράλι Σουηδίας (12-15/2) δυστυχώς χωρίς τον Λεμπ που επιστρέφει στην προετοιμασία του για το WTCC, αλλά με τον Ρόμπερτ Κουμπίτσα που εγκατέλειψε μετά από έναν περιπετειώδη αγώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News