Μηχανοκίνητα

Έφθασε στην Ελλάδα το νέο VW Passat

Το νέο μεσαίο οικογενειακό μοντέλο της VW μπαίνει στο παιχνίδι της εγχώριας αγοράς προσθέτοντας ένα ακόμα δυνατό όπλο στην γκάμα της γερμανικής εταιρίας εστιάζοντας σε όσους αναζητούν μια πρόταση με έντονο οικογενειακό χαρακτήρα και την πρακτικότητα των άφθονων χώρων αλλά και όχι μόνο.

Βλέπετε στη νέα, όγδοη γενιά του Passat η ήδη γνωστή και από τα προηγούμενα μοντέλα ποιότητα έχει ενισχυθεί και με αρκετά στοιχεία πολυτέλειας βάζοντας το νέο μοντέλο της VW στο παιχνίδι των premium προτάσεων της κατηγορίας. Την ίδια στιγμή σαφώς αναβαθμισμένο είναι και το κομμάτι που αφορά την εικόνα των δυναμικών χαρακτηριστικών προικίζοντας το νέο Passat με έναν ολοκληρωμένο αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρον οδηγικό χαρακτήρα που σπάνια συναντάς σε μια κατηγορία με πιο συντηρητικές απόψεις. Σαφή ρόλο σε αυτό παίζουν και τα πλεονεκτήματα που δίνει σε κατασκευαστικό επίπεδο η πλατφόρμα MQB στην οποία βασίζεται το νέο μοντέλο. Έτσι μεταξύ άλλων χωρίς να υπάρχει ουσιαστική μεταβολή των εξωτερικών διαστάσεων σε σχέση με πριν, η νέα γενιά είναι ελαφρύτερη από την απερχόμενη αλλά και περεταίρω βελτιωμένη στην χωροταξική εκμετάλλευση.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω το νέο Passat επιδεικνύει και ένα αναβαθμισμένο τεχνολογικό προφίλ χάρη στην παρουσία πληθώρας νέων συστημάτων άνεσης, ασφάλειας αλλά και συνδεσιμότητας, μεταξύ των οποίων ο προαιρετικός πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, το Head-up Display, τα συστήματα αναγνώρισης πεζών και αυτόματου φρεναρίσματος από ταχύτητες μέχρι τα 65 χλμ./ώρα, το σύστημα ακινητοποίησης σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης (Emergency Assist), το σύστημα υποβοήθησης κίνησης σε κυκλοφοριακή συμφόρηση (Traffic Jam Assist) καθώς και το νέο σύστημα πολυμέσων που επιτρέπει την σύνδεση με smart phones αλλά και την σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σε επίπεδο κινητήρων οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του νέου Passat φιλοξενούν δύο ανανεωμένες εκδόσεις του 1.400αρη TSI, ξεκινώντας από τους 125 ίππους και φθάνοντας τους 150 στην έκδοση με το σύστημα αυτόματης απενεργοποίησης των κυλίνδρων ACT ενώ πιο ψηλά βρίσκουμε τις εκδόσεις με τον δίλιτρο TSI στους 220 αλλά και τους 280 ίππους για την ταχύτερη, τετρακίνητη έκδοση 4MOTION.

Αντίστοιχα οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ξεκινούν από τα 1.6 λίτρα με μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού 1.6TDI με 120 ίππους και συνεχίζουν με τον 2λιτρο TDI με 150 ίππους στις μπροσθιοκίνητες εκδόσεις ενώ ένας νέος 2.0 TDI Bi-Turbo με 240 ίππους θα κινεί την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση 4ΜΟΤΙΟΝ.

Το νέο Passat θα προσφέρεται σε τρία εξοπλιστικά πακέτα Trendline, Comfortline και Highline με τις τιμές του να ξεκινούν από τα 20.440 ευρώ με απόσυρση για την βενζινοκίνητη έκδοση Trendline 1.4TSI 125ps και τα 23.170 ευρώ για την πετρελαιοκίνητη έκδοση Trendline 1.6 TDI. Η ίδια γκάμα κινητήρων και εξοπλισμού θα υπάρχει και για το στέσιον βάγκον Passat Variant με μια επιπλέον επιβάρυνση 1.300 ευρώ σε σχέση με τις αντίστοιχες κλασικές σεντάν εκδόσεις.

Πηγή: 4troxoi.gr

Σχόλια