Μηχανοκίνητα

Για ποια προβολή αγώνων μας μιλάτε;

O όμιλος της ΚρητηTV στηρίζει έντονα τα τελευταία 5 χρόνια το Ράλλυ Κρήτης , ένα σημαντικό θεσμό του μηχανοκινήτου αθλητισμού τόσο σε επίπεδο Κρήτης όσο και σε πανελλαδικό.  Σε  συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης (ΑΟΚ)  διαφημίζει και  προβάλει από τα δικά της μέσα ενημέρωσης  , τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, διαδικτυακό  πόρταλ, το Ράλλυ Κρήτης . Υποστηρίζει  προωθητικές   ενέργειες προβάλλοντας τις επιχειρήσεις που στηρίζουν τον αγώνα. Σχεδιάζει και δημιουργεί  γραφιστικό και τεχνικό υλικό για την συνολική αναβάθμιση του θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα  οι ενέργειες του ομίλου για το  ΡΚ του 2014 ήταν:

 • Δημιουργία τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σποτ.
 • Προβολή 250  τηλεοπτικών και 150 ραδιοφωνικών  σποτ σε περίοδο ενός μήνα τόσο του αγώνα όσο και του κεντρικού χορηγού.
 • 4 έγχρωμες ολοσέλιδες καταχωρίσεις στην εφημερίδα
 • Τοποθέτηση banner αγώνα και κεντρικού χορηγού στο διαδικτυακό πόρταλ για ένα μήνα
 • Σχεδιασμός  και δημιουργία  λόγκο αγώνα
 • Δημιουργία και διαχείριση διαδικτυακής  σελίδας www.rallycrete.gr
 • Τηλεοπτική κάλυψη των ειδικών διαδρομών σε 22 διαφορετικά σημεία και τοποθέτηση  διαφημιστικών επιγράφων  του κεντρικού χορηγού
 • Τηλεοπτική κάλυψη με συνεντεύξεις σε ράμπα εκκίνησης , τερματισμού, απονομής και service park
 • Ενημέρωση για τον αγώνα σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων,  πριν την έναρξη του και κατά τη διάρκεια του αγώνα
 • Διανομή του οπτικοακουστικού υλικού προς τρίτους επαγγελματίες  παραγωγούς εκπομπών
 • Ερεύνα αγοράς, σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης χορηγίας και ανεύρεση κεντρικού χορηγού με πλήρη στήριξη από τα μέσα της και καθοδήγηση για την εφαρμογή της.
 • Υποστήριξη  των ενεργειών του κεντρικού χορηγού και συνεχή επαφή με σκοπό τη καλύτερη προβολή του
 • Σχεδιασμός , κατασκευή μεγάλου μέρους της ράμπας εκκίνησης, τερματισμού και βάθρων απονομής  με σκοπό τη άψογη εικόνα προς θεατές, αγωνιζόμενους και χορηγούς.
 • Ηχητική μουσική κάλυψη στο χώρο των εκδηλώσεων.

Απ' όσο γνωρίζουμε παρόμοιες ενέργειες στο σύνολο και στο μέγεθος τους δε πραγματοποιούνται σε κανένα μηχανοκίνητο  γεγονός στην Ελλάδα, πέρα του Ευρωπαϊκού πια Ράλλυ Ακρόπολης.  Το  συνολικό επίπεδο του Ράλλυ Κρήτης  έχει ανέβει θεαματικά λόγο της πολύπλευρης συστηματικής εμπλοκής  των μέσων ενημέρωσης , που χωρίς τη βοήθεια τους δεν μπορούν να συνυπάρξουν χορηγοί και αγώνες.  Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως και γιατί η Ομοσπονδία Μηχανοκινήτου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) δε συμπεριέλαβε το Ράλλυ Κρήτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδος  ,αλλά ούτε καν στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου.

Μια  απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση που ουσιαστικά υπερκαλύπτει το ''τετράπτυχο'' -ασφάλεια, οδηγοί, νέες ιδέες, χορηγοί-  στρατηγική  της νέας διοίκησης της ΟΜΑΕ. Τα τελευταία χρόνια ο εμπλεκόμενος κόσμος των μηχανοκίνητων σπορ εντος  της χώρας μας συνεχώς παραπονιέται για βασική έλλειψη προβολής και επικοινωνίας όπως και για έλλειψη επιχειρήσεων   να  ενισχύσουν οικονομικά τους αγώνες για καλύτερο αποτέλεσμα. Το Ράλλυ Κρήτης  απέδειξε πως έχει  το καλύτερο επικοινωνιακό σχεδιασμό  στην Ελλάδα στα μηχανοκίνητα σπορ  , προβολή που  έφερε μια μεγάλη εταιρεία να προωθήσει τις υπηρεσίες  της  μέσα από τους αγώνες αυτοκινήτου.

Η συγκεκριμένη εταιρία ως κεντρικός χορηγός ,σαφώς ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και την επιτυχία του αγώνα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συνέχιση της συνεργασίας  το 2015 με τη προϋπόθεση το Ράλλυ Κρήτης να αποτελεί μέρος του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Οι παραπάνω λόγοι μάλλον δε υπήρξαν  αρκετοί για κάποιους ώστε το Ράλλυ Κρήτης να συνεχίσει ως ένα κορυφαίο γεγονός του μεγαλυτέρου θεσμού. Οπότε όταν μιλάτε για προβολή αγώνων καλύτερα να το ξανασκεφτείτε και να απευθυνθείτε σε ειδικούς.

Ο όμιλος της ΚρητηTV θα συνεχίζει να στηρίζει τους αγώνες και τους αγωνιζόμενους . Θα συνεχίζει να στηρίζει το Ράλλυ Κρήτης , έναν  αγώνα με παρελθόν, παρόν και μέλλον.       

Σχόλια