Μηχανοκίνητα

Τέλος ο διπλασιασμός βαθμών στη Formula 1

Καταργείται ο διπλασιασμός των βαθμών των ομάδων και πιλότων της Formula 1 στο τελευταίο Grand Prix της σεζόν, όπως αποφάσησε η FIA, ενώ αλλαγές υπάρχουν και με το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Μόλις ένα χρόνο «ζωής» είχε ο διπλασιασμός των βαθμών για το τελευταίο Grand Prix της σεζόν στη Formula 1. Ο κανονισμός που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις αλλά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα του 2014, θα πάψει να υφίσταται από το ερχόμενο πρωτάθλημα, όπως ανακοινώθηκε από τη FIA.

Παράλληλα, οι ομάδες συμφώνησαν να αποσύρουν έναν ακόμη κανονισμό, εκείνον που προέβλεπε πως μετά την επιστροφή αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα τα μονοθέσια έπρεπε να συνεχίζουν από σταθερή θέση εκκίνησης, καθώς υπήρχαν ενστάσεις για την ασφάλεια.

Τέλος, αποφασίστηκε η καθιέρωση του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκε στους τελευταίους αγώνες της σεζόν, ένα μέτρο που εγκαινιάστηκε μετά το σοβαρό ατύχημα του Ζιλ Μπιανκί, προκειμένου να ελέγχεται καλύτερα η ταχύτητα των μονοθεσίων σε καταστάσεις που απαιτείται αυτό και δεν είναι απαραίτητο να εισέλθει το… πραγματικό αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα.

Σχόλια