Μηχανοκίνητα

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο Μπιανκί

Η οικογένεια του Ζουλ Μπιανκί ανακοίνωσε την έκταση των τραυμάτων που έχει υποστεί στο κεφάλι ο Γάλλος οδηγός. Οι γιατροί διέγνωσαν διάχυτη αξονική βλάβη και παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.

Η ανακοίνωση της οικογένειας:

"Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για την οικογένεια μας, αλλά τα μηνύματα συμπαράστασης και υποστήριξης για τον Ζουλ από ολόκληρο τον κόσμο μας δίνουν παρηγοριά. Θα θέλαμε να εκφράσουμε ειλικρινά την ευγνωμοσύνη μας.

Ο Ζουλ παραμένει στην εντατική μονάδα του γενικού νοσοκομείου Μίε στο Γιοκαΐτσι. Έχει υποστεί διάχυτη αξονική βλάβη και παραμένει σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Οι γιατροί του νοσοκομείου παρέχουν την καλύτερη θεραπεία και φροντίδα και είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουν κάνει για τον Ζουλ μετά το ατύχημα.

Είμαστε ευγνώμονες για την παρουσία του καθηγητή, Ζεράρ Σαϊλιάν, προέδρου της ιατρικής επιτροπής της FIA και του καθηγητή Αλεσάντρο Φράτι, νευροχειρουργό του πανεπιστημίο της Ρώμης La Sapienza, ο οποίος ταξίψεψε στην Ιαπωνία έπειτα από αίτημα της Ferrari.

Έφτασαν στο νοσοκομείο σήμερα και μίλησαν με την ιατρική ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη θεραπεία του Ζουλ, ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κλινική του κατάσταση και να μπορέσουν να συμβουλέψουν την οικογένεια. Οι καθηγητές Σαϊλιάν και Φράτι αναγνωρίζουν την άριστη φροντίδα που δίνει το νοσοκομείο και θέλουν να ευχαριστήσουν τους Ιάπωνες συναδέλφους τους.

Το νοσοκομείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να φροντίζει τον Ζουλ. Μεγαλύτερη ενημέρωση θα δοθεί όταν κριθεί απαραίτητο".

Η διάχυτη αξονική βλάβη είναι ένα από τα συνηθέστερα εγκεφαλικά τραύματα. Δεν προέρχεται από χτύπημα στο κεφάλι, αλλά από επιτάχυνση ή επιβράδυνση και εμφανίζεται σε τροχαία ατυχήματα. Η διάχυτη αξονική βλάβη επηρεάζει μεγαλύτερη περιοχή του εγκεφάλου. Αναφέρεται πως είναι και ένα από τα πιο μοιραία τραύματα για την ανθρώπινη ζωή...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια