default-image

Στη Σιγκαπούρη μεταφέρεται η F1

Αθλητισμός
Στη Σιγκαπούρη μεταφέρεται η F1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μαγικός κόσμος της F1 άφησε πίσω του την Ευρώπη και πάμε για την τελική ευθεία σε Ασία, Αμερική και Μέση Ανατολή. Αρχής γενομένης από τον αγώνα της Κυριακής στην εξωτική Σιγκαπούρη. Ένα Grand Prix που έκανε τους νυχτερινούς αγώνες... μόδα, με τους κορυφαίους οδηγούς του κόσμου να μάχονται υπό το φως των προβολέων και με τους τοίχους εφιαλτικά κοντά, σε μία δίωρη επίπονη δοκιμασία.

Οι "ταύροι" αρέσκονται στις μάχες υπό το φως των προβολέων - τουλάχιστον αν λάβουμε υπόψη τις έως τώρα εμφανίσεις της Red Bull Racing στον αγώνα της Μαρίνα Μπέι. Pole positions, βάθρα και τρεις σερί νίκες διά χειρός Sebastian Vettel, συνθέτουν το παζλ των επιτυχιών των πρωταθλητών στη συγκεκριμένη αγωνιστική διαδρομή.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής πήρε την pole position το 2011 μετατρέποντάς τη σε νίκη, κέρδισε ξανά την επόμενη χρονιά ενώ πέρυσι, στο πλαίσιο του εντυπωσιακού σερί στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, κυριάρχησε όλο το τριήμερο.

"Η αγωνιστική διαδρομή είναι γεμάτη αναπηδήσεις και χοροπηδάς στη θέση του οδηγού. Είναι απολαυστικό σιρκουί αλλά ταυτόχρονα, γεμάτο προκλήσεις. Καλείσαι να κινείσαι στα όρια και να ρισκάρεις πολύ, ώστε να πάρεις τα μέγιστα από το αυτοκίνητο. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις στη Σιγκαπούρη είναι η ζέστη και ο αριθμός των στροφών. Τα σικέιν είναι δύσκολα και δεν έχεις την πολυτέλεια να ξεκουραστείς.

Πολύ σημαντική για την επίτευξη ενός γρήγορου γύρου είναι η τελευταία στροφή. Έχει πολύ ψηλό κερμπ, στο οποίο δεν πρέπει να χτυπήσεις με δύναμη γιατί το μονοθέσιο θα σηκωθεί στον αέρα. Οι καλύτερες αναμνήσεις μου από εκεί προφανώς είναι οι νίκες του 2011, του 2012 και του 2013, καθώς θεωρώ πως είναι από τους πιο δύσκολους αγώνες της σεζόν. Είναι μεγάλος σε διάρκεια, δεν υπάρχει περιθώριο λάθους και φαντάζει ατελείωτος", δήλωσε ο 27χρονος στην επίσημη προεπισκόπηση της Red Bull Racing για τον 14ο αγώνα της σεζόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News