default-image

Ο 19χρονο Βέρλαϊν οδηγός στη Mercedes

Αθλητισμός
Ο 19χρονο Βέρλαϊν οδηγός στη Mercedes

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον μόλις 19χρονο Γερμανό πιλότο Πασκάλ Βέρλαϊν θα… επενδύσει η Mercedes στη Φόρμουλα 1 καθώς τον επέλεξε για αναπληρωματικό οδηγό.

Ο 19χρονος Πασκάλ Βέρλαϊν, ο νεαρότερος νικητής στο DTM, ανακοινώθηκε πως θα είναι ο αναπληρωματικός οδηγός των πρωτοπόρων της Φόρμουλα 1.

Ο Βέρλαϊν έχει κάνει πολύτιμη δουλειά στον προσομειωτή και την περασμένη εβδομάδα συμπλήρωσε 500 χιλιόμετρα δοκιμών με μονοθέσιο του 2012 στην πίστα που βρίσκεται στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes, Τότο Βολφ εξήγησε "πέρα από τον Νίκο και τον Λιούις, είναι ο οδηγός που γνωρίζει περισσότερο τη W05 και επομένως η σωστή επιλογή για το ρόλο του αναπληρωματικού οδηγού. Πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα την προηγούμενη εβδομάδα όταν οδήγησε ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 για πρώτη φορά και ήμασταν ικανοποιημένοι που τον είδαμε αποδίδει ένα συγκροτημένο και εντυπωσιακό τεστ που συμβαδίζει τις προσδοκίες μας".

Ο Βέρλαϊν πρόσθεσε "είναι όνειρο για μένα η ολοκλήρωση του τεστ και ο καινούργιος ρόλος. Όλη μου τη ζωή έχω δουλέψει σκληρά για να έχω την ευκαιρία να οδηγήσω ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1. Ήταν πάντοτε ο στόχος μου να το καταφέρω με τη Mercedes-Benz".

Θα ταξιδέψει σε όλους τους εναπομείναντες αγώνες. Θυμίζουμε πως η Mercedes έχασε τον 16χρονο Μαξ Φερστάπεν από τη Red Bull γιατί δεν μπορούσε να υποσχεθεί μια θέση στον Ολλανδό οδηγό. Το 2015 ο Φερστάπεν θα αγωνιστεί στην Toro Rosso.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News