default-image

Νίκη του Οζιέ στο Ράλι Πολωνίας

Αθλητισμός
Νίκη του Οζιέ στο Ράλι Πολωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πέμπτη του νίκη σε επτά αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι εξασφάλισε στην Πολωνία ο Sebastien Ogier, καθώς ολοκλήρωσε αλάνθαστα τις τέσσερις ειδικές διαδρομές της Κυριακής (29/06) και κέρδισε και την Power Stage, με αποτέλεσμα να αποκτήσει προβάδισμα 50 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας - ενώ η χρονιά πέρασε πια το μέσον της.

Ο Γάλλος και ο ομόλογός του στη Citroen Andreas Mikkelsen επιδόθηκαν σε μια μάχη δευτερολέπτων στο πρώτο μισό του αγώνα, μεταξύ ακυρωμένων ειδικών λόγω βαθιών αυλακώσεων και ατυχημάτων που μπλόκαραν το δρόμο και διέκοπταν τον αγώνα.

Ωστόσο, στο απογευματινό loop των ειδικών του Σαββάτου ο Ogier άνοιξε διαφορά, και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Mikkelsen με τα φρένα του Polo WRC, ο πρωταθλητής απέκτησε διαφορά ενός λεπτού και ουσιαστικά εξασφάλισε τη νίκη.

Στη μάχη της νίκης βρισκόταν αρχικά και ο Mads Ostberg, πριν εγκαταλείψει το μεσημέρι του Σαββάτου με ατύχημα που είχε στην 14η ειδική, όμως ο έτερος οδηγός της εργοστασιακής VW, Jari Matti Latvala, είχε έναν ιδιαίτερα μίζερο αγώνα.

Στο πρώτο μισό του δεν κατάφερε να βρει τις ρυθμίσεις και το ρυθμό για να ακολουθήσει τους κορυφαίους, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου η πρόσκρουση σε ένα βράχο τον άφησε με σπασμένη ανάρτηση και δύο λεπτά μακριά από την κορυφή.

Ο Φινλανδός έπεσε στην 7η θέση και ανέβασε πολύ το ρυθμό του έκτοτε, κερδίζοντας μια σειρά ειδικών χθες και σήμερα, όμως κατάφερε μόνο να επωφεληθεί από το ατύχημα του Robert Kubica το Σάββατο και να περάσει μόνο τον Juho Hanninen.

Οι Thierry Neuville και Mikko Hirvonen κατάφεραν να κινηθούν σε αρκετά ταχύ ρυθμό σήμερα για να διατηρήσουν την 3η και 4η θέση - οριακά, στην περίπτωση του Hirvonen, ο οποίος σε όλο τον αγώνα ήταν εκτός ρυθμού με λανθασμένες σημειώσεις.

Όσο για τον «τοπικό ήρωα» Robert Kubica, ο Πολωνός έκανε έναν άκρως ανταγωνιστικό αγώνα, με ταχύ ρυθμό, όμως πάλι δεν απέφυγε τα απρόοπτα. Πέραν της ανατροπής στη 2η ειδική της Πέμπτης, το Σάββατο χτύπησε έναν βράχο, έσπασε την εμπρός δεξιά ανάρτηση και εγκατέλειψε, για να επιστρέψει αρκετά πίσω σήμερα.

ΡΑΛΙ ΠΟΛΩΝΙΑΣ 2014

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Ogier (VW Polo WRC) 2:34.02.0

2. Mikkelsen (VW Polo WRC) +1:07.7

3. Neuville (Hyundai i20 WRC) +2:13.5

4. Hirvonen (Ford Fiesta WRC) +2:32.4

5. Latvala (VW Polo WRC) +2:33.1

6. Hanninen (Hyundai i20 WRC) +2:45.2

7. Meeke (Citroen DS3 WRC) +4:27.9

8. Paddon (Hyundai i20 WRC) +4:32.1

9. H.Solberg (Ford Fiesta WRC) +4:59.0

10. Prokop (Ford Fiesta WRC) +6:11.3

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News