default-image

Πέρασαν 20 χρόνια χωρίς τον Σένα

Αθλητισμός
Πέρασαν 20 χρόνια χωρίς τον Σένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Πέρασαν 20 χρόνια  από τον θάνατο του Άιρτον Σένα και το... κοντέρ συνεχίζει να γράφει! Η Πρωτομαγιά του 1994 έμελλε να είναι μοιραία για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος έχασε τη ζωή του όχι από ένα πρόβλημα υγείας ή λόγω ηλικίας, αλλά μέσα στις πίστες.

Πιο συγκεκριμένα ήταν σε αυτή της Ίμολα στο Σαν Μαρίνο, όπου ο Βραζιλιάνος υπέστη το τραγικό δυστύχημα, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών. Όλα έγιναν στον έκτο γύρο του αγώνα, όταν στη στροφή Ταμπουρέλο έχασε τον έλεγχο της Williams και κατέληξε με δύναμη στον τοίχο, κάτι που αποδείχτηκε μοιραίο για τον ίδιο.

Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως εκεί υπέκυψε στα πολύ σοβαρά τραύματά του για να ανακοινωθεί λίγες ώρες αργότερα ο θάνατός του. Γεγονός που σκόρπισε θλίψη στον κόσμο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο.

Πιλότοι και παράγοντες ευχήθηκαν συλλυπητήρια και βρέθηκαν δίπλα στην οικογένειά του, τη στιγμή που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί. 20 χρόνια μετά κανείς δεν τον έχει ξεχάσει και ό,τι συνέβη στην Ίμολα το 1994 έχει μείνει ως η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της F1, καθώς μία ημέρα νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του ο Ρόλαντ Ρατζενμπέργκερ.

Η καριέρα του Σένα

Ντεμπούτο στην F1: Γκραν Πρι Βραζιλίας 1984

Πρώτη νίκη στην F1: Γκραν Πρι Πορτογαλίας 1985

Τελευταία νίκη στην F1: Γκραν Πρι Αυστραλίας 1993

Ομάδες: Toleman, Lotus, McLaren, Williams

Εκκινήσεις: 161

Νίκες: 41

Πρωταθλήματα: 3 (1988, 1990, 1991)

Παρουσίες στο βάθρο: 80

Pole Position: 65

Ταχύτεροι γύροι: 19

Βαθμοί καριέρας: 610

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News