Μηχανοκίνητα

Eντυπωσιασμένος ο Μπριν από τη νίκη του στο Ακρόπολις

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του ο Κρεγκ Μπριν για τη μεγάλη του νίκη στο Ράλι Ακρόπολις.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

Συγχαρητήρια Craig, η πρώτη σου νίκη στο ERC και η πρώτη για το Peugeot 208 T16. Πώς αισθάνεσαι;

 «Δεν μπορώ να το περιγράψω! Ήταν ένα τέλειο σαββατοκύριακο. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέραμε τι να περιμένουμε όταν ήρθαμε εδώ. Βέβαια, έχουμε κάνει πολλά χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο τον τελευταίο χρόνο, όμως στα αγωνιστικά, μόλις τοποθετήσεις τα αυτοκόλλητα συμβαίνουν πράγματα που δεν περιμένεις. Ήταν πολύ ενδιαφέρον λοιπόν όταν ολοκληρώσαμε τις ελεύθερες δοκιμές το ότι είδαμε πού βρίσκονταν οι χρόνοι μας, όπως και το ότι καταφέραμε να βελτιώσουμε την ταχύτητά μας σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ευχάριστη έκπληξη επίσης αποτέλεσε η επίδοσή μας στην πρώτη χωμάτινη ειδική σήμερα, γιατί δεν ξέραμε πού θα βρισκόμασταν σε τέτοια επιφάνεια. Κοιτούσα τους χρόνους των υπολοίπων και τότε κατάλαβα πως το αυτοκίνητο δουλεύει και στο χώμα. Μετά από αυτό η συνέχεια ήταν πραγματικά ωραία».

Πριν την εκκίνηση, τι πιστεύατε πραγματικά πως μπορείτε να πετύχετε;

 «Η καρδιά μου έλεγε να κερδίσω, το μυαλό μου έλεγε πως πρέπει να τερματίσω στο πόντιουμ και σε κάθε περίπτωση να φέρω το αυτοκίνητο στον τερματισμό. Όμως, τόσο στις ελεύθερες δοκιμές, όσο και στην κατατακτήρια ειδική ένοιωθα πολύ καλά με το αυτοκίνητο στην άσφαλτο και ήξερα πως μπορούσα να οδηγήσω γρήγορα και χωρίς μεγάλα ρίσκα. Όταν τερματίσαμε το Σάββατο στην πρώτη θέση ήμουν σίγουρος πως εάν η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν καλή και σήμερα (σ.σ. Κυριακή) θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Πριν τον αγώνα τα πάντα ήταν πιθανά, όμως βαθιά μέσα μου ήθελα μια νίκη».

Αναφέρθηκες στον «μεγάλο από ψηλά» στον τερματισμό της τελευταίας ειδικής. Για όσους δε γνωρίζουν τι εννοείς, θα μπορούσες να το εξηγήσεις; Όπως και τι σημαίνει για σένα να καταφέρνεις τις επιτυχίες του ήρωά σου, Frank Meagher;

 «Είναι φανταστικό. Για εμένα ο Frank Meagher ήταν το απόλυτο σύμβολο, ήταν η πηγή της έμπνευσής μου και ο ήρωας που ήθελα να μοιάσω όταν ήμουν παιδί. Έτσι το να είμαι ο επόμενος Ιρλανδός που κερδίζει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σημαίνει πολλά. Είμαστε μια μικρή χώρα με πολλά προβλήματα αυτήν τη στιγμή, οπότε είναι ωραίο να φέρνεις στην πατρίδα κάποια καλά νέα. Ακόμα περισσότερο αν σκεφτούμε τι έχει συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια. Θυμάμαι ακόμα τον εαυτό μου με τον Gareth στη Σικελία να αναρωτιόμαστε πώς θα καταφέρουμε να φτάσουμε το ρυθμό των πρωταγωνιστών και πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να μπορέσουμε να διακριθούμε σε κάποιον αγώνα. Θυμάμαι το βράδυ της Παρασκευής πριν τον αγώνα, που συνέβη το ατύχημα, που λέγαμε πως αν καταφέρουμε να μείνουμε στο παιχνίδι θα τα καταφέρουμε μια ημέρα γιατί δεν είμαστε μακριά από τους υπόλοιπους. Δύο χρόνια αργότερα είμαστε εδώ. Είναι ένα ανεπανάληπτο συναίσθημα και γι' αυτό πρέπει να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν σε αυτό. Είμαστε μαζί με τον Scott από την αρχή της χρονιάς και μόλις στο δεύτερο αγώνα με την Peugeot Rally Academy καταφέραμε να κερδίσουμε. Πολλά συγχαρητήρια στον συνοδηγό μου λοιπόν, για την καταπληκτική δουλειά που έκανε. Και βέβαια σε όσους με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα. Η νίκη είναι η καλύτερη ανταμοιβή».

Επόμενος αγώνας στο ERC είναι το Ράλι Ιρλανδίας. Πόσο σημαντική θα ήταν για σένα μία νίκη μέσα στο σπίτι σου;

 «Όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ποτέ κερδίσει κάποιον εθνικό αγώνα στην Ιρλανδία. Μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχα την ικανοποίηση να κερδίσω έναν αγώνα μπροστά στους συμπατριώτες μου. Σίγουρα θα δώσω τα πάντα για να τα καταφέρω. Είμαστε πολύ τυχεροί που η Peugeot Ιρλανδίας θα μας δώσει την επόμενη εβδομάδα την ευκαιρία να οδηγήσουμε σε έναν αγώνα του εθνικού Πρωταθλήματος, έτσι ώστε να συνηθίσουμε περισσότερο το αυτοκίνητο. Θα κάνουμε μια δοκιμή εκεί, μετά τον αγώνα και θα είμαστε έτοιμοι για το Ράλλυ της Ιρλανδίας. Υπάρχουν μερικοί φανταστικοί δρόμοι εκεί. O Bobby Willis και όλη η ομάδα του έχουν ό,τι καλύτερο για να βρουν τις καλύτερες ειδικές εκεί από ότι έχω ακούσει. Ειλικρινά, ανυπομονώ για τον αγώνα. Μία νίκη στην πατρίδα μου θα είναι κάτι περισσότερο από το κερασάκι στην τούρτα. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας».

Σχόλια