default-image

Νίκη Λορένθο στην Καταλονία

Αθλητισμός
Νίκη Λορένθο στην Καταλονία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για  περίπου 15 γύρους ο Χόρχε Λορένθο άντεξε στην πίεση του Ντάνι Πεδρόσα, πανηγυρίζοντας έτσι την 3η του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και αυξάνοντας αυτές της καριέρας τους σε 26 στην κατηγορία του Moto GP.

Ο Ισπανός αναβάτης έδειχνε ανίκητος στον εντός έδρας αγώνα του στην πίστα της Καταλονίας. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, εκκίνησε πολύ καλά, καταφέρνοντας να κερδίσει δύο θέσεις και από τρίτος μέσα σε λίγα μέτρα ανέβηκε στην κορυφή, την οποία δεν αποχωρίστηκε παρά μόνο όταν έπεσε η καρό σημαία.

Ο Ντάνι Πεδρόσα αν και προσπάθησε πολύ για να ανακτήσει τη θέση του, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ένας ακόμη Ισπανός. Ο Μαρκ Μάρκεθ κέρδισε στην τρεις θέσεις εκκίνηση, φτάνοντας από έκτος τρίτος.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα προς το τέλος του έφτασε τη ρόδα του ομόσταβλού του, Ντάνι Πεδρόσα, ο οποίος ωστόσο του έκλεινε την πόρτα, ρισκάροντας όσο το δυνατόν λιγότερο.

Πίσω από τους Ισπανούς πλασαρίστηκε ο Βαλεντίνο Ρόσι, κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα. Από την  5η  θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Στέφαν Μπραντλ, κρατώντας πίσω του τον Μπράντλεϊ Σμιθ.

Από την Ducati μόνο ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο κατάφερε να δει την καρό σημαία (έβδομος), αφού ο έτερος αναβάτης της ομάδας, Νίκι Χέιντεν, είχε πτώση.

Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα οι Κραστσλοου, Ντε Πουνιέτ, Χεινντεν και Λαβέρτι που είχαν πτώση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Λορένθο, Yamaha

2. Πεδρόσα, Repsol Honda

3. Μάρκεθ, Repsol Honda

4. Ρόσι, Yamaha

5. Μπραντλ, LCR Honda

6. Σμιθ, Monster Yamaha

7. Ντοβιτσιόζο, Ducati

8. Εσπαργκαρό, Power Electronics

9. Έντουαρντς, NGM Mobile Forward

10. Πίρο, Ignite Pramac

11. Πετρούτσι, Came IodaRacing

Κατάταξη βαθμολογίας:

1. Πεδρόσα, Honda

2. Λορένθο, Yamaha

3. Μάρκεθ, Honda

4. Κράτσλοου, Yamaha

5. Ρόσι, Yamaha

6. Ντοβιτσιόζο, Ducati

7. Χέιντεν, Ducati

8. Μπραντλ, Honda

9. Μπαουτίστα, Honda

10. Εσπαργκαρό, ARTm

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News