Μηχανοκίνητα

Ξεκίνησε… πόλεμος μεταξύ Mercedes και Ferrari

Μάχη ξεκίνησε μεταξύ της Mercedes και της Ferrari καθώς λίγες ώρες πριν το Grand Prix του Μονακό αποκαλύφθηκε πως η πρώτη έκανε δοκιμές σε ελαστικά της Pirelli την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη.

Η γερμανική ομάδα ισχυρίζεται πως αυτές αφορούσαν τα ελαστικά του επόμενου πρωταθλήματος κι όχι αυτά που έφτιαξε ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών για τον αγώνα του Καναδά που θα ακολουθήσει μετά τις αλλαγές που ζητήθηκαν, ωστόσο η Ferrari προχώρησε ήδη σε επίσημη καταγγελία και αναμένονται αποφάσεις.

"Ξέρουμε πως η Pirelli θα έχει καινούρια ελαστικά για τον Καναδά, αλλά δεν ξέρουμε ποια ήταν από αυτά που δοκιμάστηκαν. Ήταν αδύνατο να ξέρουμε, από τη στιγμή που απλώς είχαν κωδικούς πάνω. Η δοκιμή αυτή δεν ήταν μυστική. Το τεστ ήταν για την Pirelli και ήταν στο χέρι της να μοιράσει την πληροφορία. Όχι στο δικό μας, γιατί οι δοκιμές δεν έγιναν για μας. Εδώ και ένα χρόνο η Pirelli ζητεί από ομάδες να τη βοηθήσουν στις δοκιμές. Εμείς προσφερθήκαμε να τη βοηθήσουμε", δήλωσε το αφεντικό της Mercedes, Ρος Μπρον.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Τότο Βολφ. "Δεν έγινε τίποτα μυστικά. Δεν πήγαμε να ξεγελάσουμε κανέναν", τόνισε.

Το αφεντικό της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι, είπε για τη φλέγον θέμα. «Κάναμε την καταγγελία γιατί μόνο έτσι θα διαλευκανθεί μία υπόθεση για την οποία υπάρχουν αμφιβολίες. Ξέρουμε πως απαγορεύονται οι δοκιμές στη διάρκεια της σεζόν. Αν όχι, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα το κάνουμε στη συνέχεια, γιατί ανέκαθεν πιέζαμε για δοκιμές μέσα στη χρονιά. Εφόσον κριθεί πως υπήρξε κάποια παρατυπία, θα πρέπει να επιβληθεί στη Mercedes μία αθλητική ποινή. Δεν ξέρω ποια ακριβώς, γιατί δεν υπάρχει προηγούμενο», τόνισε.

Σχόλια