default-image

Ξανά στην πολ ποζίσιον ο Ρόσμπεργκ

Αθλητισμός
Ξανά στην πολ ποζίσιον ο Ρόσμπεργκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο γκραν πρι του Μονακό ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα εκκινήσει για τρίτη συνεχόμενη φορά τη φετινή σεζόν από την πολ ποζίσιον.

Για τρίτη φορά η Mercedes κάνει το ένα-δύο με τον Λιούις Χάμιλτον να εκκινεί από τη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Με την πολύ μαλακή γόμα, δεδομένου ότι η πίστα είχε στεγνώσει, οι πιλότοι βγήκαν για τον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών. Η Red Bull βρέθηκαν την περισσότερη ώρα του τελικού στην κορυφή, ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τις Mercedes.

Από την έκτη θέση, πίσω από τον Κίμι Ραϊκόνεν, θα εκκινήσει ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος στις κατατακτήριες δοκιμές δεν μπορούσε να πλησιάσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων.

Πρώτη περίοδος (Q1): Με βροχή, χωρίς εκπλήξεις

Υπό συνθήκες βροχής και με τους πιλότους να φοράνε ενδιάμεσα ελαστικά ξεκίνησε η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών στο Πριγκιπάτο. Οι πιλότοι είχαν δύσκολο έργο, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Πρώτο θύμα του Μόντε Κάρλο μετά τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος δεν πρόλαβε να πάρει μέρος στις δοκιμές ήταν ο Ζιλ Μπιανκί.

Μόλις από τον γύρο εξόδου ο πιλότος της Marussia εγκατέλειψε, αντιμετωπίζοντας μηχανικό πρόβλημα. Τα τελευταία δέκα λεπτά η πίστα στέγνωσε με αποτέλεσμα οι πιλότοι να ρίχνουν συνεχώς το χρόνο.

Πέντε λεπτά που είχε στη διάθεσή του ο Ρομάν Γκροσάν για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση των κατατακτήριων. Ο πιλότος καθυστέρησε να βγει δεδομένου ότι οι μηχανικοί του επιδιόρθωναν τις ζημιές που είχε η Lotus από την έξοδο κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών.

Οι πιλότοι που δεν προκρίθηκαν στην επόμενη φάση είναι οι εξής: Ντι Ρέστα (Force India), Πικ (Caterham), Γκουτιέρες (Sauber), Τσίλτον-Μπιανκί (Marussia).

Δεύτερη περίοδος (Q2): Εκτός τελικού ο Γκροσάν…

Με τα ενδιάμεσα ελαστικά βγήκαν στους δρόμους του Μονακό οι πιλότοι και στη δεύτερη περίοδο των δοκιμών, παρά το γεγονός ότι οι βρόχινες συνθήκες είχαν δημιουργηθεί από το ψιλόβροχο.

Ρόσμπεργκ, Μπάτον και Γουέμπερ πήραν γεύση από την κορυφή. Στα τελευταία λεπτά οι περισσότεροι πιλότοι επέλεξαν να φορέσουν την πολύ μαλακή γόμα για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της διαδικασίας, δίνοντας εντυπωσιακή μάχη στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στο παρά πέντε προκρίθηκαν οι Μπάτον και Αλόνσο, το ίδιο τυχερός δεν στάθηκε ο Ρομάν Γκροσάν, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, όπως και οι Χούλκενμπεργκ (Sauber), Ρικιάρντο (Toro Rosso), Γκροσάν (Lotus), Μπότας-Φαν ντερ Γκάρντε (Caterham), Μαλδονάδο (Williams).

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes

2. Χάμιλτον, Mercedes

3. Φέτελ, Red Bull

4. Γουέμπερ, Red Bull

5. Ραϊκόνεν, Lotus

6. Αλόνσο, Ferrari

7. Πέρες, McLaren

8. Σούτιλ, Force India

9. Μπάτον, McLaren

10. Βερνιέ, Toro Rosso

11. Χούλκενμπεργκ, Sauber

12. Ρικιάρντο, Toro Rosso

13. Γκροσάν, Lotus

14. Μπότας, Williams

15. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham

16. Μαλδονάδο, Williams

17. Ντι Ρέστα, Force India

18. Πικ, Caterham

19. Τσίλτον, Marussia

21. Μπιανκί, Marussia

22. Μάσα, Ferrari*

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News