Μηχανοκίνητα

Στο "Ράλι Ακρόπολις" για το Πανελλήνιο ο Πιτσάκης

Αντιμέτωπος με την πρόκληση είναι ο ηρακλειώτης οδηγός Μανώλης Πιτσάκης που θα λάβει μέρος στο Ράλι Ακρόπολις, η αφετηρία του οποίου είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 31 Μαΐου ενώ ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου.

Ο αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα προσμετρά και φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτι που σημαίνει ότι οι έλληνες οδηγοί το έχουν συμπεριλάβει στο αγωνιστικό τους πρόγραμμα και θα αγωνιστούν στις τέσσερις ειδικές διαδρομές του Σαββάτου (1ο πέρασμα) καθώς και στις τέσσερις ειδικές διαδρομές της Κυριακής (2 επαναλαμβανόμενες), συγκεντρώνοντας για κάθε αγωνιστική ημέρα βαθμούς για τον 1ο και 2ο γύρο, αντίστοιχα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Μανώλης Πιτσάκης και ο συνοδηγός του Σπύρος Μπαρδάκης θα αγωνιστούν με Mitsubishi Lancer Evo Ix στην κλάση Ν/4 με τον πρώτο να κάνει ντεμπούτο σε χωμάτινο Rally ενώ ο Μπαρδάκης έχει την εμπειρία τεσσάρων «Ακρόπολις». «Για μας είναι ο εναρκτήριος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα ακολουθήσουμε φέτος. Στόχος είναι αρχικά ο τερματισμός και στη συνέχεια μια θέση όσο πιο κοντά στο βάθρο», τονίζει στη «Ν.Κ.» ο Μανώλης Πιτσάκης.  

Στην πανηγυρική εκκίνηση της επόμενης Παρασκευής (17:00) στο Ζάππειο Μέγαρο θα είναι παρόντες όλοι οι σπουδαίοι οδηγοί του WRC. To  Ράλι Ακρόπολις είναι ο πιο σημαντικός αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος γι΄ αυτό και ονομάζεται «Ράλι των Θεών». Είναι ο δυσκολότερος αγώνας, κατά γενική ομολογία, όλων των ξένων πρωταθλημάτων.

«Είναι ένας αγώνας επιβίωσης. Αφορά οδηγούς μέχρι 40 ετών αφού χρειάζεται σωματική αντοχή και καλή φυσική κατάσταση. Για μένα στα 17 χρόνια που κάνω ράλι είναι η πρώτη συμμετοχή σε χώμα και είναι μια διαφορετική και δύσκολη εμπειρία» επισημαίνει ο έμπειρος, κατά τα άλλα, οδηγός που προετοιμάζεται τον τελευταίο 1,5 μήνα για την αναγνώριση των ορίων ταχύτητας των ειδικών διαδρομών ενώ ακολουθεί και εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής για να ανταπεξέλθει σωματικά στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Πάντως πέρα από το γεγονός ότι είναι πρόκληση το αγωνιστικό κομμάτι του «Ακρόπολις» για όλους τους συμμετέχοντες, είναι και μοναδική εμπειρία  για τους έλληνες οδηγούς να συμμετέχουν σε αυτό το κορυφαίο γεγονός για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχοντας δίπλα τους τα πρωτοκλασάτα ονόματα του WRC.

«Για μας είναι τιμή να είμαστε μαζί με αυτούς τους οδηγούς που πρωταγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο κόσμος έχει αγαπήσει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το «Ακρόπολις» αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Το πλήρωμα των Μανώλη Πιτσάκη και Σπύρου Μπαρδάκη ενισχύει μια ολόκληρη αγωνιστική ομάδα. Καθοριστική είναι η συμβολή της Εταιρίας «SuperCreta Gas» Σταύρος Κουμουλάς Α.Ε. αλλά και του  συνεργείου «Garage Workshop» του Παύλου Βουλγαρίδη στη Θεσσαλονίκη.    

Σχόλια