default-image

Ενώνουν τις δυνάμεις τους Honda και McLaren στην F1

Αθλητισμός
Ενώνουν τις δυνάμεις τους Honda και McLaren στην F1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Honda επιστρέφει στη Φόρμουλα 1 ως προμηθεύτρια κινητήρων στη McLaren, αναβιώνοντας μια θρυλική συνεργασία.

Η Williams ξαναβρήκε τη Renault και τώρα η McLaren σμίγει ξανά με τη Honda. Από το 2015! Μετά από το "όργιο" φημών οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους.

Η ιαπωνική εταιρεία που αποχώρησε από τη Φόρμουλα 1 το 2008 για δεύτερη φορά μετά το 1968, είχε ξανασυνεργαστεί με τη McLaren από το 1988 έως το 1992.

Κάνοντας μια γιγαντιαία επένδυση η Honda βοήθησε τη McLaren να κερδίσει οκτώ πρωταθλήματα οδηγών (τρία ο Άιρτον Σένα και ένα ο Αλέν Προστ) και κατασκευαστών.

Δέλεαρ για την επιστροφή της Honda,που εγκατέλειψε τη Φόρμουλα 1 στα κρύα του λουτρού όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, αποτέλεσε η αλλαγή των κανονισμών. Θα χρησιμοποιούνται υπετροφοδοτούμενοι κινητήρες V6 χωρητικότητας 1.6 λίτρων.

Η συνεργασία δεν είναι αποκλειστική, σύμφωνα με τον επικεφαλής της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς. Η Mercedes είναι ελεύθερη να προμηθεύει με κινητήρες και άλλες ομάδες.

Φυσικά έχουν ξεκινήσει ήδη τη δουλειά στη Honda. Το 2014 η McLaren θα "φοράει" κινητήρες της Mercedes και θα έχει ενδιαφέρον η εξέλιξη της σχέσης τους με τους Γερμανούς να έχουν δημοσιοποιήσει τη δυσαρέσκεια τους για τις επαφές της McLaren με ανταγωνιστή.

Ο Τζένσον Μπάτον, πρώην οδηγός της Honda όταν ακόμα η ομάδα λεγόταν BAR, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του. Είπε πως γνωρίζει το πάθος που έχει η Honda για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τη Φόρμουλα 1 γενικότερα.

"McLaren Honda: Γνωρίζω πόσο πολύ πάθος, επιτυχία και υπερηφάνεια κρύβονται πίσω από αυτές τις δύο λέξεις. Για αυτό είμαι απόλυτα χαρούμενος και ενθουσιασμένος όχι μόνο για αυτή τη φανταστική ευκαιρία για την ομάδα, αλλά μια σπουδαία εξέλιξη για τους φαν της Φόρμουλα 1 και τον αθλητισμό γενικότερα".

ΠΗΓΗ: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News