Μηχανοκίνητα

Περιπέτειες για τον Έκλεστοουν

Ο ισχυρός άνδρας του πρωταθλήματος της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν έχει μπει σε περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, που είναι πιθανό να βάλουν τέλος στην ενασχόλησή του με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, ο εισαγγελέας του Μονάχου του απήγγειλε δύο κατηγορίες για οικονομικής φύσεως παραβάσεις βασιζόμενος στοιχεία που βρέθηκαν σε βάρος τους μετά από έρευνα που διήρκεσε δύο χρόνια.

Ο τραπεζίτης Γκέρχαρντ Γκριμπκόφσκι βρίσκεται στη φυλακή επειδή ομολόγησε ότι έλαβε 27 εκατ. λίρες από τον Έκλεστοουν ως δωροδοκία για τη μεσολάβησή του στην πώληση μετοχών στην εταιρεία που έχει στα χέρια ο ισχυρός άνδρας της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μάλιστα, ο Έκλεστοουν είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, έχοντας καταθέσεις πως ο Γκριμπκόφσκι τον εκβίαζε πως αν δεν του έδινε τα χρήματα, θα έκανε ψεύτικες καταγγελίες στις βρετανικές αρχές για απόκρυψη χρημάτων από την Εφορία, που θα του στοίχιζαν δισεκατομμύρια.

Στον Γκριμπκόφσκι έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώμισι ετών, ενώ οι γερμανικές αρχές θεωρούν άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση τον Έκλεστοουν. Οι κατηγορίες θα του απαγγελθούν κι επισήμως αφού γίνει η σχετική μετάφραση.

Ο τελευταίος κλήθηκε να σχολιάσει τα περί κατηγοριών στο πρόσωπό του και φάνηκε… χαλαρός. «Είμαι 100% ήσυχος. Δεν έχω κάνει τίποτα από αυτά που με κατηγορούν», τόνισε.

Σχόλια