default-image

Κατηγορούμενος για δωροδοκία ο Έκλεστοουν

Αθλητισμός
Κατηγορούμενος για δωροδοκία ο Έκλεστοουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο δικαστήριο θα οδηγηθεί ο επικεφαλής της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, καθώς του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δωροδοκία τραπεζικού υπαλλήλου, σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα.

Η "Suddeutsche Zeitung" αποκάλυψε την Τετάρτη (15/05) ότι οι Γερμανοί εισαγγελείς, έχοντας ολοκληρώσει την προανακριτική έρευνα από τη Δευτέρα, αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορίες στον 82χρονο Άγγλο.

"Τα έγγραφα με τις κατηγορίες από το γραφείο του εισαγγελέα στο Μόναχο δεν έχουν παραληφθεί ακόμη από την υπεράσπιση. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να προβούμε σε δήλωση. Η υπεράσπιση εμμένει στη θέση ότι ο κ. Έκλεστοουν δεν διέπραξε δωροδοκία ούτε έπαιξε κάποιο ρόλο στην παραβίαση συμφώνου εμπιστευτικότητας", απάντησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Reuters" η γερμανική νομική φίρμα "Thomas Deckers Wehnert Elsner" που εκπροσωπεί τον επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής του αθλήματος.

Ο Έκλεστοον βρίσκεται στο προσκήνιο για την δωροδοκία του Γερμανού τραπεζίτη  Γκέρχαρντ Γκριμπκόβσκι το 2006, σχετικά με την πώληση της F1 στην "CVC Capital Partners". Ο πρώην τραπεζίτης της "BayernLB" βρίσκεται στη φυλακή από τον Ιούνιο του 2012 για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο, με τον Έκλεστοουν να υποστηρίζει ότι η πληρωμή 45.000.000 ευρώ δεν επρόκειτο για δωροδοκία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News