default-image

Επιστροφή στο “σπίτι” για τον Γκολομέεβ

Σπορ
Επιστροφή στο “σπίτι” για τον Γκολομέεβ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τελευταία χρόνια η πορεία του Κρίστιαν Γκολομέεβ είναι διαρκώς ανοδική. Ο 19χρονος κολυμβητής, ο οποίος επί σειρά ετών ανήκε στον ΚΟΗ, έχει κάνει σημαντικά άλματα προόδου, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Πρόκειται για ένα αυθεντικό ταλέντο στο χώρο του υγρού στίβου, με απεριόριστες δυνατότητες. Ο αθλητής του Εθνικού Πειραιώς βρίσκεται στο Ηράκλειο και, μάλιστα, επισκέφτηκε την πισίνα του Παγκρήτιου Σταδίου, όπου γνώρισε την αποθέωση από τους μικρούς θαυμαστές του. Για αρκετή ώρα, μάλιστα, έβγαλε φωτογραφίες μαζί τους, υπέγραψε αυτόγραφα και τους έδωσε συμβουλές για να βελτιωθούν.

Ο Γκολομέεβ αναφέρθηκε στη μεγάλη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. «Κέρδισα εμπειρίες από τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χαίρομαι που πήγα σε μικρή ηλικία - η συμμετοχή μου και μόνο ήταν κάτι το σπουδαίο, παρόλο που δεν κατάφερα πολλά πράγματα.

Πιστεύω, αν είμαι υγιής στα επόμενα τέσσερα χρόνια, να προετοιμαστώ σωστά για να διεκδικήσω κάτι καλύτερο στο Ρίο. Τώρα, βέβαια, υπάρχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Αρχικά πρέπει να προετοιμαστώ κατάλληλα για να πιάσω τα όρια και έπειτα, αφού τα καταφέρω, να προσπαθήσω να πάω όσο ψηλότερα γίνεται», είπε ο Γκολομέεβ, ο οποίος, πάντως, αποκάλυψε και το μεγάλο του όνειρο: «Τα όνειρά μου φτάνουν μέχρι την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που θέλω πάρα πολύ να πετύχω».

Οι Αγώνες του Λονδίνου, ωστόσο, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη του νεαρού κολυμβητή, καθώς είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον υπέρτατο όλων, Μάικλ Φέλπς: «Είδα και τον Φελπς από κοντά και όλους αυτούς τους τεράστιους αθλητές. Ήταν πραγματικά κάτι το απίστευτο. Τα πάντα έμοιαζαν με γιορτή, έτσι το έζησα...».

Ο προπονητής του, Άκης Οικονόμου, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γκολομέεβ και τις προοπτικές που έχει ως κολυμβητής. «Είναι ο μοναδικός αθλητής στον οποίο δεν μπορώ να βάλω όρια. Αυτά που έχει πετύχει τα τελευταία δύο χρόνια ίσως για πολλούς να αποτελούν έκπληξη, όχι όμως και για μένα.

Αν δουλέψει συνετά, διατηρήσει χαμηλό προφίλ και θυμάται πάντα από πού ξεκίνησε και πόσο σκληρά έχει δουλέψει, και αν φυσικά έχει την υγειά του, θα γίνει αθλητής παγκοσμίου επιπέδου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News