default-image

Κινδυνεύει να χάσει ο Φέλπς τα μετάλλια του;

Σπορ
Κινδυνεύει να χάσει ο Φέλπς τα μετάλλια του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινδυνεύει ο υπεραθλητής Μάικλ Φέλπς να χάσει τα μετάλλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου εξαιτίας μιας διαφήμισης; Πάντως τις τελευταίες ώρες τα... σενάρια δίνουν και παίρνουν!

Στον οδηγό της Ολυμπιακής επιτροπής, συγκεκριμένα στο άρθρο 40 αναφέρεται ότι οι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν σε διαφημιστικές καμπάνιες  που δεν σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν και μετά τους Ολυμπιακούς.

Φέτος στο Λονδίνο κανείς αθλητής δεν μπορούσε να πάρει μέρος σε διαφήμιση από 18 Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου. Στην περίπτωση του Φέλπς όμως κάτι φαίνεται να έχει πάει στραβά. Δυστυχώς για εκείνον η διαφήμιση που έκανε για πασίγνωστη φίρμα ρούχων και άλλων αξεσουάρ κυκλοφόρησε στο twitter στις 13 Αυγούστου.

Και κάπου εδώ αρχίζει το μπλέξιμο. Η Ολυμπιακή Επιτροπή είναι πολύ αυστηρή σε τέτοια θέματα, και έχει ήδη μπει στην διαδικασία να ψάξει με ποιανού υπαιτιότητα κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο και αν αποδειχθεί οποιαδήποτε ανάμειξη είτε της εταιρείας είτε του ίδιου του αθλητή τότε ο κίνδυνος να χαθούν τα μετάλλια, του πιο πετυχημένου αθλητή όλων των εποχών, θα είναι γεγονός.

Επειδή ο κανόνας της Ολυμπιακής Επιτροπής έχει αρκετές παραμέτρους και ο Φέλπς ήταν το πιο "καυτό" όνομα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και η αλήθεια είναι ότι θα προκύψει σάλος , οι έρευνες είναι λεπτομερείς και εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο. Από κει και πέρα αν προκύψει οποιαδήποτε παράβαση δεν υπάρχει περίπτωση ο αθλητής να μείνει ατιμώρητος και η "καμπάνα" αναμένεται βαριά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News