default-image

Εντυπωσίασε ο Φελπς

Αθλητισμός
Εντυπωσίασε ο Φελπς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μάικλ Φελπς εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά, κατακτώντας την πρώτη θέση σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα, σε τρεις σερί διοργανώσεις των Αμερικάνικων Trials.

Έχοντας πραγματοποιήσει τον καλύτερο χρόνο της φετινής σεζόν(1:53:65) στα 200μ. πεταλούδας, ξεπερνώντας ακόμη και τον Ιάπωνα, Τακέσι Ματσούντα, με χρόνο(1:54:31) και καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ που κρατούσε από το 2004, κατάφερε γι' ακόμη μια φορά να γραφτεί στην ιστορία του αγωνίσματος, καθώς σημείωσε τον 15ο καλύτερο χρόνο που έχει γίνει στον κόσμο.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 200μ. πεταλούδα, μετρώντας ήδη δύο χρυσά μετάλλια στην Αθήνα το 2004 και το Πεκίνο το 2008.

Τα αμερικανικά προκριματικά τελικά «ταιριάζουν» στον Φελπς, καθώς με τη νίκη του στα 200μ. ελεύθερο και στα 200μ. πεταλούδα, αύξησε τους συνολικούς του τίτλους στα Αμερικανικά δοκιμαστικά, φτάνοντας τους έντεκα.

Έγινε, δε, ο πρώτος κολυμβητής στη ιστορία που κατάφερε να επικρατήσει τρεις διαδοχικές φορές στα αμερικανικά προκριματικά σε δύο διαφορετικά είδη κολύμβησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News