Κολύμβηση: Εκκίνηση την Παρασκευή για τα 20ά Βενιζέλεια

Αθλητισμός
Κολύμβηση: Εκκίνηση την Παρασκευή για τα 20ά Βενιζέλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Με τη συμμετοχή 460 κολυμβητών και κολυμβητριών από 26 συνολικά σωματεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθούν τα 20ά Βενιζέλεια κολύμβησης, η αυλαία των οποίων ανοίγει την Παρασκευή 21 Απριλίου στο κολυμβητήριο Χανίων.

Για μια ακόμα χρονιά ένα από τα σημαντικότερα διεθνή κολυμβητικά meeting που διεξάγονται στην χώρα μας θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει σπουδαίους κολυμβητές απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκεκριμένα στα Χανιά θα βρίσκεται ένα σωματείο από την Ελβετία, αλλά και τρία από την Κύπρο.

Οπως είναι γνωστό, οι αγώνες δίνουν την ευκαιρία στους αθλητές να διεκδικήσουν τα όρια για τις διεθνείς διοργανώσεις που ακολουθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα αυτές είναι οι εξής:

α) Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών γυναικών 2023 (Φουκουόκα).

β) Πανευρωπαϊκό & παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων 2023.

γ) Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23.

δ) Διεθνείς λοιπές διοργανώσεις.

Τα 20ά Βενιζέλεια κολύμβησης θα διεξαχθούν συνολικά σε πέντε μέρη, με την 1η αγωνιστική να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ θ’ ακολουθήσουν τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 22-23 Απριλίου πρωί και απόγευμα στο κολυμβητήριο Χανίων.

Η διοργάνωση παίρνει ουσιαστικά τη σκυτάλη από αυτές που έχουν προηγηθεί και στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, τα Βενιζέλεια τεχνικής κολύμβησης, καλλιτεχνικής κολύμβησης και υδατοσφαίρισης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News