Με Γιαλαμά, Κρομμυδάκη 4η στο Παγκόσμιο η Εθνική στο Κόμπο

Σπορ
Με Γιαλαμά, Κρομμυδάκη 4η στο Παγκόσμιο η Εθνική στο Κόμπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπουδαία εμφάνιση από την ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης που άγγιξε το μετάλλιο…

Με μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση, τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε την 4η θέση στον κόσμο στον Τελικό του Κόμπο, το απόγευμα της Δευτέρας (20/6), στην πισίνα «Szechy» της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας, την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ σε ομαδικό αγώνισμα του αθλήματος στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων και τη δεύτερη καλύτερη γενικότερα, μετά το προχθεσινό ιστορικό χάλκινο μετάλλιο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο Τεχνικό Σόλο.

Η Ελλάδα, με την ηρακλειώτισσα Κρύστη Γιαλαμά, την Χανιώτισσα Ιφιγένεια Κρομμυδάκη και τις: Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπλ. Λυδία Παπαναστασίου) εκτέλεσε θαυμάσια τη χορογραφία της με την επωνυμία "Άφρικα" και συγκέντρωσε 88,2000 βαθμούς, που την κατέταξαν 4η, μια θέση κάτω από το βάθρο.

Η Ουκρανία πήρε το χρυσό μετάλλιο με 95,0333 β., η Ιαπωνία το ασημένιο με 93,5667 και η Ιταλία το χάλκινο με 92,0333 β.

Η Κρύστη Γιαλαμά δήλωσε για τη μεγάλη επιτυχία στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: "Μια ακόμα ιστορική διάκριση, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα παίρνει τόσο υψηλή θέση σε ομαδικό αγώνισμα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση. Είμαστε πολύ περήφανες γιατί κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Μας βγήκε τέλεια η χορογραφία. Περιμέναμε αυτές τις συνεχείς συμμετοχές σε τελικούς και τις καλές εμφανίσεις, διότι έχουμε δουλέψει σκληρά και μεθοδικά. Συνεχίζουμε».

Αύριο Τρίτη (21/6), το πρωί στις 10:00, θα αγωνιστούν στον προκριματικό του Ελεύθερου Ντουέτου οι Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου, ενώ το απόγευμα στις 17:00, η Εθνική μας ομάδα αγωνίζεται στον τελικό του Τεχνικού Ομαδικού.

Για μετάλλιο η Πλατανιώτη

Εκπληκτική και στον προκριματικό του Ελεύθερου Σόλο της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη ήταν νωρίτερα η Ευαγγελία Πλατανιώτη που έβαλε πλώρη για ένα ακόμα μετάλλιο, το δεύτερο στη διοργάνωση και στα χρονικά για την Ελλάδα, μετά από αυτό στο Τεχνικό Σόλο.

Η Ευαγγελία εκτέλεσε και πάλι υπέροχα το πρόγραμμά της και βαθμολογήθηκε με το εντυπωσιακό 90,4000 β., που την έφερε στην 3η θέση του προκριματικού ανάμεσα σε 29 αθλήτριες από όλον τον κόσμο και προκρίθηκε πανηγυρικά στον Τελικό που θα γίνει την Τετάρτη (22/6) στις 17:00.

Την πρώτη θέση στον προκριματικό του Ελεύθερου Σόλο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 94,5667 και τη δεύτερη η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα με 92,6333.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια άφησε πάλι πίσω της εκπροσώπους από μεγάλες και παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως αυτές της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ισπανίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Καναδά κλπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News