Το ιδιαίτερο «μήνυμα» του Τσαπατάκη μετά το χρυσό μετάλλιο στη Μαδέιρα!

Σπορ
Το ιδιαίτερο «μήνυμα» του Τσαπατάκη μετά το χρυσό μετάλλιο στη Μαδέιρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης για άτομα με αναπηρία

Ο Αντώνης Τσαπατάκης έκανε περήφανη την Ελλάδα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης για άτομα με αναπηρεία.

Ο Χανιώτης κολυμβητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Οι επιτυχίες συνεχίζονται λοιπόν, αφού στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε κατακτήσει το χάλκινό μετάλλιο.

Ο Τσαπατάκης στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο SB4 είχε χρόνο 1:36.27 που τον έφερε στην πρώτη θέση, με την επίδοσή του να αποτελεί και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ανήκε στον ίδιο με 1:36.33 από τις 18 Ιουλίου 2015 στην Αγγλία.

Ο Χανιώτης κολυμβητής γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι (45.23), αλλά στην τελική ευθεία δεν είχε πρόβλημα να περάσει τον Κολομβιανό Μόισες Φουέντες Γκαρσία (1:36.84) και να τερματίσει πρώτος.

Ξεχωριστό ήταν το «μήνυμα» που έστειλε με τη δήλωση του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αξία της προσπάθειας και της διαρκούς εξέλιξης σε όλους τους τομείς της ζωής.

Αναλυτικά: «Σε κάθε σχολείο ή δομή που επισκέπτομαι, τα παιδιά με ρωτούν για το πως αισθάνομαι που έχω χρυσό μετάλλιο ή πόσα χρυσά έχω πάρει. Ενώ όμως μετρούσα πολλά μετάλλια, χρυσό δεν είχα κερδίσει ποτέ κανένα! Αυτό όμως που τα έκανε να με βλέπουν σαν να είχα κατακτήσει το χρυσό, ήταν η διαρκής προσπάθεια μου, έτσι αυτό και μόνο με έκανε νικητή στα μάτια τους! Ιδίως όταν τους αποσαφήνιζα τα γεγονότα και την σημασία να μην εγκαταλείπουν τους στόχους τους, έφευγαν, γνωρίζοντας πλέον πώς θα βλέπουν τους εαυτούς τους νικητές για την κάθε τους προσπάθεια… Με πολλά χρυσά μετάλλια είτε υλικά είτε άυλα!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News