Κολύμβηση

Στο Δήμο Φαιστού η Εθνική ομάδα Κολύμβησης ΑμεΑ του Ισραήλ

Πραγματοποιείται η προετοιμασία της αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...

Η Εθνική Ομάδα Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρία του Ισραήλ βρίσκεται στο Δήμο Φαιστού και πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρία, στο αναβαθμισμένο κολυμβητήριο Φαιστού στις Μοίρες, που επαναλειτουργεί μετά από χρόνια.
Η παρουσία της στο Δήμο Φαιστού μέχρι και τις 26 Μαΐου γίνεται με την υποστήριξη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.
Την πρόταση φιλοξενίας της ομάδας έκανε ως έφορος αθλημάτων, ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, μετά από αίτημα της Εθνικής Ομάδας Ισραήλ για φιλοξενία στην Ελλάδα. Ο Δήμος Φαιστού ανταποκρίθηκε στο αίτημα, με δεδομένο το γεγονός πως η Εθνική Ομάδα του Ισραήλ, ζήτησε να έρθει στο Δήμο κατά την περίοδο του Μαΐου οπότε και θα είχε ολοκληρωθεί το στρατηγικό σχέδιο αναβάθμισης του κολυμβητηρίου από τη Δημοτική Αρχή, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει αθλητές κορυφαίας κλάσης και βέβαια Άτομα με Αναπηρία.
«Η χαρά μας να φιλοξενούμε στο Δήμο μας μια Εθνική Ομάδα είναι διπλή κι έχει αρκετούς συμβολισμούς» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει: «Αφενός γιατί φιλοξενούμε μία εθνική ομάδα που προετοιμάζεται για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά και αφετέρου επειδή μετά από πάρα πολλά χρόνια, καταφέραμε να εκσυγχρονίσουμε και να επαναλειτουργήσουμε μια κορυφαία και αρκετά σύνθετη τεχνικά και μηχανολογικά, κολυμβητική εγκατάσταση, που μπορεί να αξιοποιηθεί από αθλητές και σωματεία του Δήμου μας και όχι μόνο. Όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια είναι άξιοι συγχαρητηρίων και τους ευχαριστώ θερμά έναν – έναν, διότι υπερέβαλαν εαυτό για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε επίσης στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή που μας εμπιστεύθηκε, την Εθνική Ομάδα κολύμβησης του Ισραήλ ατόμων με αναπηρία, που ζήτησε τη χώρα μας και το δήμο μας για την προετοιμασία της, αλλά και τον έφορο αθλημάτων, παραολυμπιονίκη και συντοπίτη μας Μανώλη Στεφανουδάκη, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας ένα συνολικό αναπτυξιακό όραμα για τον τόπο μας. Πιστεύουμε πως έχουμε κάνει μια καλή αρχή. Ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια