Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: Ένας παραολυμπιονίκης… θρύλος στο Ηράκλειο

Σπορ
Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: Ένας παραολυμπιονίκης… θρύλος στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 35 χρόνια δράσης, 5 Παραολυμπιάδες και αναρίθμητα ρεκόρ αποφάσισε να αποσυρθεί...

Στο κολυμβητήριο Ηρακλείου βρέθηκε χθες ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Χαράλαμπος Ταϊγανίδης,ένας αθλητής θρύλος της κολύμβησης ο οποίος είχε συνομιλία με προπονητές, αθλητές αλλά και παράγοντες του ΕΑΚΗ οι οποίοι μάλιστα τον τίμησαν για την πολυετή, επιτυχημένη προσφορά του στο χώρο του αθλητισμού! Ο διευθυντής του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Κώστας Σακαράκης και ο Γενικός Γραμματέας Μάνος Χουρδάκης εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την 35ετή πορεία του ενώ ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο χώρο του ΕΑΚΗ.

«Επισκέφτηκα ένα χώρο που είναι γνωστός για μένα. Σαν φοιτητής είχα έρθει να αγωνιστώ για την Πανεπιστημιάδα. Ερχόμενος με την οικογένεια μου για διακοπές στην Κρήτη, μετά το πέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων, επισκέφτηκα το κολυμβητήριο για να δω φίλους και είδα ένα κολυμβητήριο αλλαγμένο, ανακαινισμένο, με βατήρες, διαδρομές, καινούργια μηχανοστάσια… Είναι ένα πλήρες, λειτουργικό κολυμβητήριο, με μεγάλες δυνατότητες. Χρειαζόμαστε αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να έρχονται πολλά παιδιά στα κολυμβητήρια και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που με φιλοξενήσανε», δήλωσε στην Κρήτη TV ο Ταϊγανίδης που έχει λάβει μέρος σε πέντε Παραολυμπιάδες, έχει κατακτήσει 10 παραολυμπιακά μετάλλια, 15 παγκόσμιους τίτλους και 22 παγκόσμια ρεκόρ!

«Όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη ζωή μας υπάρχει τρόπος να ξεπερνιούνται. Αρκεί να έχουμε πίστη στον εαυτό μας και αγάπη για το άθλημα. Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθανε γιατί το πίστεψα πάρα πολύ και ήθελα να δω τις δυνατότητες μου, πού μπορώ να φτάσω. Οι πέντε Ολυμπιάδες δεν είναι λίγο, είναι 20 χρόνια με μεγάλες επιτυχίες! Τίποτα δεν σταματάει, τίποτα δεν τελειώνει… Έκλεισε ένας κύκλος μεγάλος, μία ιστορία 35 χρόνων όμως ξεκινάει ένας άλλος κύκλος, ένας μεγάλος στόχος που δεν μπορώ να πω ακόμα όμως θα είναι ένα επίτευγμα που προσπαθώ να πετύχω». Ο Παραολυμπιονίκης μας μπορεί να μην αποκάλυψε ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του μετά την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση όμως είναι βέβαιο ότι θα σχετίζεται με την κολύμβηση…

«Μετά από πέντε παραολυμπιάδες ήρθε η ώρα για το κλείσιμο του αγωνιστικού μου κύκλου. Η τελευταία μου Παραολυμπιάδα ήταν το Τόκιο, η τελευταία κούρσα μου στα 100μ. ύπτιο, η τελευταία μου στιγμή! Ήμουν χαρούμενος με την 4η θέση. Βγήκα έκανα υπόκλιση στο βατήρα και τον φίλησα... Γιατί τα έκανα όλα αυτά; Ευχαριστώ την πισίνα και το χώρο γιατί με έκανε αυτό που είμαι. Με ανέδειξαν σαν άνθρωπο και σαν αθλητή. Μέσα από την πισίνα κατάλαβα τι σημαίνει να αγωνίζεσαι, τι σημαίνει χαρά, τι σημαίνει στεναχώρια. Επί 35 χρόνια ο βατήρας ήταν η αρχή και το τέλος μου!»

Δείτε το βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News