Εξαιρετική η Πλατανιώτη με νέο μετάλλιο

Σπορ
Εξαιρετική η Πλατανιώτη με νέο μετάλλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίτη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα καλλιτεχνικής κολύμβησης στη Βουδαπέστη

Συλλογή μεταλλίων κάνει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης η Ευαγγελία Πλατανιώτη, κατακτώντας το δεύτερο μετάλλιό της μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Μετά τη δεύτερη θέση στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο, η πρωταθλήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης κατετάγη σήμερα (12/5) τρίτη στο ελεύθερο πρόγραμμα, ανέβηκε ξανά στο βάθρο και έγινε η πρώτη αθλήτρια από τη χώρα μας που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση.

Η Πλατανιώτη συγκέντρωσε 90,8000 βαθμούς στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος, κρατώντας την τρίτη θέση που είχε πάρει στον προκριματικό της Δευτέρας (10/5), και μάλιστα με βελτιωμένη βαθμολογία. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσίδα Βαρβάρα Σουμπότινα (που δεν μετείχε στο τεχνικό πρόγραμμα) με 96,4333 βαθμούς και το ασημένιο η -νικήτρια του τεχνικού- Ουκρανή Μάρτα Φιέντινα με 93,7000 βαθμούς.

Η Ελλάδα ολοκληρώνει την παρουσία της στα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης αύριο το απόγευμα (13/5, 17:00), με την εθνική ομάδα να συμμετέχει στον τελικό του κόμπο, όπου έχει ουσιαστικά εξασφαλισμένο μετάλλιο, καθώς μετέχουν μόλις τέσσερις χώρες (Ουκρανία, Λευκορωσία και Ουγγαρία οι υπόλοιπες).

Η εθνική θα αγωνιστεί με νεανική σύνθεση, χωρίς την Πλατανιώτη αλλά και την παρτενέρ της στο ντουέτο, Εβελίνα Παπάζογλου, που έχουν δηλωθεί ως αναπληρωματικές. Την ομάδα απαρτίζουν οι Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Ελένη Δεληγιάννη, Έλενα Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ανδριάνα Μισίκεβιτς, Γεωργία Βασιλοπούλου και Βιολέτα Ζουζούνη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News