Κολύμβηση

Ιδανική προετοιμασία για τους Χανιώτες κολυμβητές

Στην Τουρκία Παπαστάμος και Κάχρης ενόψει των μεγάλων αθλητικών γεγονότων…

Το Ερζερούμ, ιστορικά γνωστή πόλη της Τουρκίας ως Θεοδοσιούπολη, φιλοξενεί τις τελευταίες ημέρες την οικοδόμηση της ελπίδας πέντε φερέλπιδων Ελλήνων κολυμβητών που πραγματοποιούν εκεί το βασικό στάδιο της προπαρασκευής τους ενόψει των μεγάλων υποχρεώσεων που ακολουθούν μέσα στο 2021 σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό επίπεδο και Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για τους Χανιώτες Απόστολο Παπαστάμο και Αλέξανδρο Κάχρη, τον Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη, τον Άλκη Κυνηγάκη, και τον Δημήτρη Νέγρη , οι οποίοι συνοδεύονται στην τουρκική πόλη από τους προπονητές Κώστα Τζιλιβάκη και Άγγελο Μυλωνόπουλο.

Σε υψόμετρο περίπου 2000 μέτρων η ελληνική αποστολή έχει βρει ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας. Ο  προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων Κώστας Τζιλιβάκης μίλησε στην σελίδα της ΚΟΕ και τόνισε:

«Είναι κοντά μας κάποιοι από τους κολυμβητές που είναι πολύ καλοί στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Θα κάνουμε μια προετοιμασία που έχει σαν στόχο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών που θα γίνει τον Μάιο στην Βουδαπέστη και την Ολυμπιάδα του Τόκιο. Επίσης για τον Κάχρη υπάρχει η προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πρωταθλήματος εφήβων που θα γίνουν στην Ρώμη και στο Καζάν αντίστοιχα. Η διαμονή μας είναι πολύ ευχάριστη. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει μια ποιοτική δουλειά που θα βοηθήσει τα παιδιά να υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν θέσει. Θέλω να σημειώσω ότι υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με τους προπονητές των παιδιών που ξεκίνησε από το 2017 και γαλουχήθηκε με κοινές προετοιμασίες που γίνονταν Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, γιαυτο και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά σε επίπεδο υποδομών από το 2018 και εντεύθεν σε υψηλό επίπεδο. Οι αθλητές αυτοί είχαν μεγάλες επιτυχίες στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφήβων και κάποια, όπως ο Απόστολος Παπαστάμος και ο Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, έπιασαν το όριο για την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο καιρός στην περιοχή είναι πολύ καλος και η πισίνα υψηλού επιπέδου. Παράλληλα με μας που έχουμε στην διάθεσή μας 4 έως 5 διαδρομές πρωί και απόγευμα, βρίσκονται εδώ οι Εθνικές ομάδες της Μάλτας και της Σλοβενίας. Η σχέση μεταξύ των κολυμβητών εδώ είναι πολύ καλή. Έχει δομηθεί μέσα από προετοιμασίες, από κοινούς αγώνες εσωτερικού και εξωτερικού και αυτό μας βοηθάει πολύ στην δουλειά μας. Έχουμε να κάνουμε με πολύ φιλικές σχέσεις οι οποίες βοηθούν αρκετά στο να γίνει μια δουλειά υψηλού επιπέδου. Το ίδιο ισχύει με τους προπονητές τους που είναι απόντες. Άριστες οι σχέσεις τους. Είναι από τις καλύτερες προετοιμασίες που έχουμε κάνει. Επαναλαμβάνω ότι η συνεργασία αυτή και η χημεία μεταξύ προπονητών και αθλητών στα καμπ και τις κοινές προετοιμασίες έχει φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα από το 2018 και μετά σε επίπεδο εφήβων. Δεν είναι μόνο τα μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις, αλλά κυρίως οι επιδόσεις. Ας ρίξουμε μια προσεκτική μάτια στις οκτάδες των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων, εκεί όπου οι Έλληνες αθλητές πρωταγωνίστησαν και έκαναν τις καλύτερες επιδόσεις τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια