Κολύμβηση

Ο ΝΟΧανίων για τις εξαγγελίες της ΓΓΑ

Αναφορικά με τις αλλαγές στο κολυμβητήριο της πόλης…

Δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους στο Ναυτικό Όμιλο Χανίων για τις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και αφορούν στο κολυμβητήριο της πόλης. Σύμφωνα με την ενημέρωση:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τη νέα εξέλιξη, την υπογραφή δηλαδή της προγραμματικής σύμβασης όπου μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών η διοίκηση του ΟΑΚ καλείται να έχει ολοκληρώσει τις μελέτες για την εκ βάθρων ανανέωση του κολυμβητηρίου Χανίων.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται τέτοιες σοβαρές εξελίξεις για το κολυμβητήριο, σε μια περίοδο κιόλας όπου είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα που αφορούν την αφαίρεση του σκέπαστρου στις δύο μικρές πισίνες, την τοποθέτηση των πυλώνων φωτισμού στη μεγάλη πισίνα και επίσης κάποιες μικροεργασίες στις εγκαταστάσεις.

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται, επιμένει, επιδιώκει στην πραγματοποίηση των απαραίτητων έργων στο κολυμβητήριο. Μια διαδικασία απίστευτα δύσκολη, χρονοβόρα, πολλές φορές κουραστική, ατέρμονη…

Τώρα όμως τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά, πιο αισιόδοξα.

Είναι σημαντικό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μας, ο Χανιώτης στην καταγωγή, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατανόησε από την πρώτη στιγμή το ζήτημα, όπως επίσης έχει επιδείξει ιδιαίτερη συνέπεια ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Το ίδιο και οι βουλευτές του Νομού μας.

Για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που παρουσιάζεται αυτή η μεγάλη προοπτική. Αξίζει, άλλωστε κάτι λιγότερο στους πρωταθλητές μας, στα παιδιά που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις μεγάλες διοργανώσεις, στους εκατοντάδες αθλητές μας που βρίσκονται στις πισίνες, στη ναυταθλητική ιστορία αυτού του τόπου να μη γίνει το κολυμβητήριο Χανίων έτσι όπως τα ονειρευόμαστε όλοι;

Ακολουθεί αυτούσιο το σχετικό δελτίο Τύπου που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το κολυμβητήριο Χανίων:

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, έπειτα από το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον ΟΑΚ, υπογράφει και Προγραμματική Σύμβαση, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης εντός τεσσάρων μηνών

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού το έργο «Μελέτη Εργασιών Επισκευής – Συντήρησης Κτηριακών Εγκαταστάσεων και Αντικατάστασης Η/Μ Εξοπλισμού του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», ύψους 248.000 ευρώ και εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί η σχετική Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του Διευθύνοντα Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη.

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφτηκε με τον ΟΑΚ στα μέσα Οκτωβρίου, αναθέτει στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης να εκπονήσει για το Κολυμβητήριο Χανίων, εντός τεσσάρων μηνών:

* Τοπογραφική Αποτύπωση των χώρων πραγματοποίησης εργασιών.

* Αρχιτεκτονική Μελέτη για τις απαιτούμενες αντικαταστάσεις, την αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση.

* Στατική Μελέτη για την επισκευή του φέροντος οργανισμού των εγκαταστάσεων και των κερκίδων.

* Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη για την αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού.

* Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθόσον το Ναυταθλητικό Κέντρο είναι σε επαφή με τη θάλασσα και Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων.

* Τεύχη Δημοπράτησης Έργων.

Ως γνωστόν, το Εθνικό Κολυμβητήριο Χανίων χρίζει άμεσης συντήρησης και αναβάθμισης, λόγω της παλαιότητας του και της έλλειψης εργασιών για πάρα πολλά χρόνια. Τα προβλήματα είχαν επισημανθεί κατά την επίσκεψη στα Χανιά του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στις 13 Ιουλίου, ακολούθησε αυτοψία τεχνικού κλιμακίου της ΓΓΑ και δρομολογήθηκε η λύση της σύνταξης των Μελετών μέσω του ΟΑΚ, προκειμένου να τρέξουν ταχύτερα όλες οι διαδικασίες και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα. Η τήρηση, βέβαια, του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των Μελετών είναι στην απόλυτη ευθύνη των στελεχών και της διοίκησης του ΟΑΚ.

«Το κολυμβητήριο είναι απόλυτη προτεραιότητα», είχε δηλώσει ο κ. Αυγενάκης και «πρέπει σύντομα να ξαναβρεθεί στην κατάσταση που αρμόζει στην αθλητική, οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή του νομού. Να ξαναγίνει σύγχρονο, ασφαλές, ένα στολίδι για τα Χανιά και τον τόπο», όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια