Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ ο Γκολομέεβ στα 100μ. ελεύθερο

Σπορ
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ ο Γκολομέεβ στα 100μ. ελεύθερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουδαπέστη έκανε χρόνο 47.17 βελτιώνοντας το 47.30 που είχε ο ίδιος

Με ένα πανελλήνιο ρεκόρ από τον Κριστιάν Γκολομέεβ στα 100μ. ελεύθερο, ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας της νέας σεζόν της International Swimming League, του επαγγελματικού πρωταθλήματος κολύμβησης, που φέτος διεξάγεται υπό μορφήν «φούσκας» στη Βουδαπέστη. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής, που αγωνίζεται με τα χρώματα της LA Current, τερμάτισε πέμπτος στα 100μ. ελεύθερο με χρόνο 47.17, βελτιώνοντας το 47.30 που είχε ο ίδιος από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Κοπεγχάγης, το 2017.

Ο Γκολομέεβ συμμετείχε και στη μικτή (δύο άνδρες-δύο γυναίκες) σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου η ομάδα του κατετάγη τρίτη. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε με τη δεύτερη ομάδα των LA Current (που τερμάτισε έκτη) ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος κολύμπησε πρώτος σε 47.46, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ.

Νικήτρια ομάδα του πρώτου αγώνα της χρονιάς αναδείχθηκαν οι Cali Condors, με την -περσινή πρωταθλήτρια- Energy Standard δεύτερη και την LA Current τρίτη, μπροστά από τους NY Breakers.

Το επόμενο διήμερο διεξάγεται, πάντα στη Βουδαπέστη, ο δεύτερος αγώνας της σεζόν, στον οποίο από ελληνικής πλευράς θα μετάσχουν, ο Ανδρέας Βαζαίος με τους London Roar και οι Απόστολος Παπαστάμος και Νόρα Δράκου με τους Aqua Centurions.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News