Αναβατόριο στο κολυμβητήριο του Παγκρητίου για τα Άτομα με Αναπηρία

Σπορ
Αναβατόριο στο κολυμβητήριο του Παγκρητίου για τα Άτομα με Αναπηρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατασκευάζεται και 2η κερκίδα στο κολυμβητήριο του Λίντο...

Ειδικό αναβατόριο για να μπαίνουν και να βγαίνουν από την πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηρακλείου απέκτησαν οι κολυμβητές ΑμεΑ, μία εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική αφού κάνει ευκολότερη την προετοιμασία τους. Την σχετική επιθυμία είχε εκφράσει ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση και πρόεδρος της Μεγαλονήσου Γιώργος Καπελλάκης. Έτσι μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, χρηματοδότησε την αγορά και τοποθέτηση στο κολυμβητήριο του Παγκρητίου Σταδίου του αναβατορίου που μάλιστα δεν είναι σταθερό, αλλά μετακινούμενο. Η παρουσία του βοηθάει τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τους ηλικιωμένους αλλά και τους τραυματίες που βρίσκονται σε πρόγραμμα αποκατάστασης να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην πισίνα. 

«Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι αποκτήθηκε από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου ειδικό αναβατόριο ώστε να βοηθάει τα άτομα με αναπηρία να μπαίνουν και να βγαίνουν στην πισίνα. Πλέον ένα μεγάλο εμπόδιο που είχαν καθημερινά στις προπονήσεις τους οι αθλητές μας λύνεται οριστικά, βελτιώνοντας κατά πολύ τις συνθήκες προπόνησης τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Περιφέρεια Κρήτης που μετά από σχετικό αίτημα του σωματείου μας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου κίνησαν τις διαδικασίες ώστε να αποκτήσουμε το αναβατόριο. Η απόκτηση του θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της κολύμβησης των ΑμεΑ στην πόλη μας, αλλά θα βοηθήσει και οποιοδήποτε πολίτη αντιμετωπίζει θέμα αναπηρίας και δυσκολευόταν να μπει και να βγει στην πισίνα», αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της Μεγαλονήσου που γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΑΚΗ Λευτέρη Ζερβό γίνονται προσπάθειες ώστε και το κολυμβητήριο του Λίντο να μπορέσει να αποκτήσει κάτι ανάλογο.

Εν τω μεταξύ στην κατασκευής μίας ακόμη κερκίδας στο κολυμβητήριο του Λίντο, προχωράει η Διοίκηση του ΕΑΚΗ, κάτι που ήταν χρόνιο αίτημα των κολυμβητικών Σωματείων του Ηρακλείου. «Πριν από ένα χρόνο που αναλάβαμε τη Διοίκηση του ΕΑΚΗ ακούσαμε πρώτη φορά ότι πέραν των άλλων, το Κολυμβητήριο μας έχει ανάγκη για μια επιπλέον κερκίδα. Το πιστέψαμε, το σχεδιάσαμε και σήμερα ξεκινήσαμε να το υλοποιούμε. Δέσμευσή μας, η διαρκής σχέση εμπιστοσύνης», αναφέρουν στο ΕΑΚΗ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News