Κρύστη Γιαλαμά: Να επιστρέψουμε το συντομότερο στην καθημερινότητα μας

Αθλητισμός
Κρύστη Γιαλαμά: Να επιστρέψουμε το συντομότερο στην καθημερινότητα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης του Ωρίωνα μιλάει για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων...

Μια νέα αθλητική πραγματικότητα έχει δημιουργήσει η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού με όλες τις δραστηριότητες πλέον να βρίσκεται στον... πάγο, αφού η ραγδαία εξάπλωσή του επέβαλε την αναβολή όλων των διοργανώσεων, όπως βέβαια και της κορυφαίας αθλητικής συνάντησης του καλοκαιριού, της Ολυμπιάδας του Τόκιο. Τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών του αθλητισμού μας είναι ανάμικτα, αφού ναι μεν κατανοούν την αναγκαιότητα παύσης κάθε προπονητικής και αγωνιστικής δράσης, όμως είναι έκδηλη και η πικρία της παράτασης του ονείρου συμμετοχής σε μία Ολυμπιάδα!

Για τις τρέχουσες εξελίξεις μίλησε και η πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης του Ωρίωνα, η Ηρακλειώτισσα Κρύστη Γιαλαμά, που αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, με την οποία δούλευαν σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα για την εξασφάλιση του ολυμπιακού εισιτηρίου...

«Εφόσον οι αρμόδιοι φορείς έκριναν και αποφάσισαν ότι η κίνηση αυτή ήταν η πλέον κατάλληλη, δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με αυτό. Παρ' όλα αυτά, θεωρώ ότι ήταν σωστή η διαχείριση του ζητήματος και το αντιμετωπίζουμε με ανακούφιση, καθώς πολλές αποστολές θα αποφύγουν τη δύσκολη θέση της μη συμμετοχής. Σίγουρα τη χρονιά που μας πέρασε έγινε αξιοσημείωτη προσπάθεια απ’ όλους μας, όμως το βλέπουμε θετικά, αφού θα κερδίσουμε ακόμα ένα χρόνο προετοιμασίας και αυτοβελτίωσης», σημειώνει η πρωταθλήτριά μας και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι πρέπει να ακούμε τους ειδικούς πάνω στο ζήτημα, καθώς φροντίζουν να μας ενημερώνουν σχετικά με τις εξελίξεις χωρίς παραπληροφόρηση και πανικό. Τέλος, στους ανθρώπους γύρω μου θα πρότεινα να κάνουμε ό,τι και όλος ο κόσμος αυτή την περίοδο, δηλαδή να υπακούουν στις επισημάνσεις από έγκυρες πηγές, προκειμένου να επιστρέψουμε όλοι όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην καθημερινότητά μας».

Τα κορίτσια της Εθνικής πιστεύουν ότι μπορεί να αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όμως οι αξίες και τα ιδανικά που συμβολίζουν δεν μπορούν να αναβληθούν, όπως τονίζουν, και βλέπουν την αναβολή των Αγώνων ως μια ευκαιρία για συνέχιση της δουλειάς με στόχο την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία έχει αναστείλει μέχρι και τις 15 Ιουνίου κάθε αθλητική δραστηριότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News