default-image

Τρία Πανελλήνια ρεκόρ σε μία μέρα η Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό

Σπορ
Τρία Πανελλήνια ρεκόρ σε μία μέρα η Ντουντουνάκη στο Ευρωπαϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιακή παρουσία από την Χανιώτισσα κολυμβήτρια...

Εντυπωσιακή παρουσία είχε χθες η Άννα Ντουντουνάκη στο αγώνισμα των 50μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κατάφερε να… συντρίψει τρεις φορές την ίδια ημέρα το Πανελλήνιο ρεκόρ. Στον προκριματικό, τον ημιτελικό και τον τελικό του αγωνίσματος της. 

Η Ντουντουνάκη τερμάτισε τελικά στην 7η θέση με επίδοση 25:51, αλλά η συμμετοχή της και μόνο στον τελικό αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία. Η πρωταθλήτρια μας βρέθηκε στη Γλασκώβη με χρόνο 26:24 και διαδοχικά σημείωσε πανελλήνια ρεκόρ με 25:92, 25:60 και 25:51!

Νωρίτερα η Χανιώτισσα κολυμβήτρια με χρόνο 25:92 είχε πετύχει νέο ρεκόρ, σπάζοντας το δικό της από τις 13/12/2018 με 26.24 , παίρνοντας την πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος όπου έκανε 25.60,

Η 24χρονη πρωταθλήτρια απέδειξε ότι βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες των 50μ. πεταλούδα στην Ευρώπη, δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει, είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν πίστευα να πάω πιο γρήγορα από το χρόνο του ημιτελικού αλλά τελικά έγινε. Δεν έχω να πω κάτι, είμαι πολύ ευχαριστημένη που είναι η τρίτη κούρσα που κάνω ρεκόρ. Νόμιζα ότι είχα δώσει το μάξιμουμ αλλά στον τελικό έκαναν πραγματικά ότι καλύτερο μπορούσα, μου βγήκε αυτή τη φορά πολύ καλός και ο τερματισμός», δήλωσε λίγο μετά τον τελικό η Ντουντουνάκη που πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί στον αυριανό αγώνα των 200μ. πεταλούδα ώστε να επικεντρωθεί στα 100μ. πεταλούδα που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο. Στόχος είναι να διατηρήσει την θετική διάθεση που της άφησε η σημερινή της απόδοση στα 50μ. πεταλούδα και να κυνηγήσει ό,τι καλύτερο στο βασικό της αγώνισμα.

Από κει και πέρα, την πρόκριση στον τελικό πήρε και ο Απόστολος Χρήστου στα 100μ .ύπτιο, καθώς κατέλαβε την 6η θέση στον ημιτελικό, σημειώνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 50.58, καταρρίπτοντας τον δικό του χρόνο από τις 13/12/2017 με 50.66.

Για τις δύο προκρίσεις στους τελικούς, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Αλέξανδρος Νικολόπουλος δήλωσε: "Είναι επιτυχία η πρόκριση τους. Η 25αρα πισίνα είναι πιο «τεχνική» και τα παιδιά έχουν διορθώσει σημαντικές λεπτομέρειες εξού και οι σημαντικές επιδόσεις τους. Η βελτίωση ποτέ δεν τελειώνει. Έχουν έρθει σε αυτούς τους αγώνες χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Οι επιδόσεις τους, λοιπόν, είναι με θετικό πρόστιμο και τους δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο ενόψει της Ολυμπιακής χρονιάς. Τέλος, η εμπειρία τους είναι αυτή που μετράει".

27ος ο Παπαστάμος

Σε ότι αφορά τον επίσης Χανιώτη κολυμβητή Απόστολο Παπαστάμο, κατέλαβε την 27η θέση στο αγώνισμα των 400μ. Μικτή Ατομική, στην πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο πρωταθλητής του ΝΟΧανίων ολοκλήρωσε την προσπάθεια του με 4.25.38 ενώ θα πάρει μέρος ακόμη στα 100μ., 200μ. Μικτή και στα 200μ. πεταλούδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News