Η θέση των τριών κολυμβητικών σωματείων του Παγκρητίου

Σπορ
Η θέση των τριών κολυμβητικών σωματείων του Παγκρητίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ωκεανός, Τρίτωνας και Πρωταθλητές εκφράζουν τις απόψεις τους ως απάντηση στα οκτώ σωματεία που εδρεύουν στο Λίντο

Το θέμα της χρησιμοποίησης του κολυμβητηρίου Ηρακλείου στο Λίντο απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες. Η διοίκηση (σ.σ. απερχόμενη) του ΕΑΚΗ πήρε απόφαση να ξεκινήσει η λειτουργία του, διαθέτοντας πάντως χώρο και χρόνο και σε τρία σωματεία που εδρεύουν στο Παγκρήτιο (Ωκεανός, Τρίτων, Πρωταθλητές).

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε αντίδραση από τα οκτώ σωματεία που εδρεύουν στο Λίντο μέσω επιστολής που δημοσίευσαν. Ωστόσο σήμερα το neakriti.gr παρουσιάζει τις θέσεις των τριών σωματείων του Παγκρητίου τα οποία δεν δείχνουν διάθεση αντιπαράθεσης με κανένα αλλά εκφράζουν την άποψή τους για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Η θέση του «Ωκεανού»

Σε συνέχεια των όσο ακούστηκαν και γράφτηκαν τον τελευταίο καιρό για τα κολυμβητήρια και τα σωματεία του Ηρακλείου θα θέλαμε να εκθέσουμε και μία άλλη όψη.

Η διοίκηση του Παγκρητίου Σταδίου είναι η ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ και το ΕΑΚΗ ανήκει στην Γ.Γ.Α. όπου εκείνη ορίζει το διοικητικό συμβούλιο. Από αυτό γίνεται κατανοητό ότι έχουμε δύο διαφορετικές διοικήσεις όπου η κάθε μια αποφασίζει για τον τρόπο λειτουργίας  και την κατανομή του χωροχρόνου του εκάστοτε κολυμβητηρίου. Επομένως κανένα σωματείο δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αποφάσεις διοικήσεων.  

Στο Παγκρήτιο Στάδιο αυτή τη στιγμή κολυμπούν 6 σωματεία, που το καθένα έχει το δικό του χωροχρόνο, και όχι 3 όπως ακούγεται. Η διοίκηση της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ έδωσε το χώρο σε αυτά τα 6 σωματεία να μπορούν να λειτουργούν στο Παγκρήτιο Στάδιο υπό προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που ορίζονται στα συμφωνητικά μεταξύ συλλόγων και ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ.  Επίσης να ενημερώσουμε ότι την 1/8 μας στάλθηκε μειωμένο ωράριο σε όλα τα σωματεία που βρίσκονται στο Παγκρήτιο Στάδιο ώστε να καλυφθούν ανάγκες και άλλων κολυμβητικών σωματείων, όπου και αποδεχτήκαμε. Οι οποίες ώρες μας επιστράφηκαν στις 13/8 εφόσον δεν τις δέχτηκαν οι υπόλοιποι. Άρα δεν μπορούν να μας ρίχνουν ηθικές ευθύνες.

Όσον αφορά το ΕΑΚΗ στις 12/8 είχε οριστεί συνάντηση των σωματείων όπου είχαν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για κατανομή διαδρομών του ΕΑΚΗ  για τη σεζόν 2019-2020. Μόνο 3 σωματεία ήταν οικονομικά τακτοποιημένα και η συνάντηση ακυρώθηκε. Στις 22/8 το ΕΑΚΗ μας ενημερώνει ότι επειδή δεν έγινε η συνάντηση, να πάμε μια ομόφωνη πρόταση και τα 11 σωματεία όπου να συνυπογράφουμε για τον διαχωρισμό των διαδρομών. Αντί αυτού η πρόταση που κατατέθηκε από την ΠΕΚΥΚΡ προς το ΕΑΚΗ  στις 29/8 ήταν ότι με ομοφωνία (η οποία δεν ισχύει) τα σωματεία θέλουν να ανοίξει η πισίνα με το περσινό καθεστώς είτε είναι οικονομικά τακτοποιημένα είτε όχι. Εφόσον δεν υπήρξε ομοφωνία στην πρόταση η διοίκηση μας ζήτησε τις δικές μας προτάσεις και στη συνέχεια κατέληξε στην κατανομή του χωροχρόνου όπου μας κοινοποιήθηκε το Σάββατο 7/9.

Συνοψίζοντας, έδρα μας είναι ο Δήμος Ηρακλείου και όχι το Παγκρήτιο Στάδιο ή το ΕΑΚΗ και δουλειά μας είναι να προβάλουμε τον αθλητισμό και όχι να λογοδοτούμε για αποφάσεις διοικήσεων. Αντίθετα προβάλουμε στις διοικήσεις πάντα τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας για την καλύτερη λειτουργία των αθλητικών χώρων.

Η τοποθέτηση του Τρίτωνα

Με αφορμή τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο χώρο της κολύμβησης του Ηρακλείου θα ήταν φρόνιμο να ακουστούν όλες οι πλευρές. Αρχικά τα κολυμβητικά σωματεία είναι συνολικά 11 και όχι 8 και 3 που παρουσιάζονται με άκυρο τρόπο. Τα σωματεία από το καταστατικό τους έχουν όλα έδρα το Ηράκλειο και όχι το σημείο που βρίσκεται το γραφείο τους. Σε αυτή τη βάση να ξεκινήσουμε ότι τα 8 πρώτα ιδρυθέντα σωματεία του Ηρακλείου (ΚΟΗ, ΝΟΗ, ΕΓΟΗ, ΟΦΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ 91,ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ,ΔΕΛΦΙΝΙΑ,ΩΡΙΩΝΑΣ) είχαν απλά την ευκαιρία να προλάβουν το διαθέσιμο χώρο γραφείων στο ΕΑΚΗ. Τα υπόλοιπα 3 σωματεία (Τρίτωνας, Πρωταθλητές, Ωκεανός) λόγω έλλειψης δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία αυτή. Σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας τα οποία ανήκουν στη ΓΓΑ και διέπονται από τους κανονισμούς λειτουργίας εκείνη που ορίζει, δικαίωμα χρήσης έχουν όλα τα αθλητικά σωματεία τα οποία όμως για τη διεκδικήσει του χωροχρόνου τους πρέπει να έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία από τις συμμετοχές των αθλητών τους, στους επίσημους αγώνες που ορίζονται από την εκάστοτε Ομοσπονδία. Τα 3 τελευταία, νεοϊδρυθέντα σωματεία μη έχοντας την απαραίτητη βαθμολογία έπρεπε να αναζητήσουν χώρο ανάπτυξης τους ώστε να μπορέσουν να την αποκτήσουν. Η μοναδική επιλογή και πολλαπλάσια ακριβότερη επιλογή ήταν οι εγκαταστάσεις της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ (Παγκρήτιο στάδιο). Παίρνοντας το ανάλογο ρίσκο της έναρξης από το μηδέν, ξεκίνησαν από το Παγκρήτιο. Και φτάνουμε στο σήμερα, που και τα 3 ακολούθησαν πιστά τη διαδικασία και τους κανονισμούς, που επένδυσαν, προγραμμάτισαν και δούλεψαν και κατάφεραν να διεκδικήσουν το χώρο που δικαιούνται και μόνο βάση βαθμολογίας. Τι γίνεται λοιπόν τώρα;

  • Τώρα πρέπει να κατηγορηθούν για τις επιλογές τους;
  • Τώρα πρέπει να σταματήσουν την εξέλιξη τους, όπως κάποιοι προτείνουν μέσα στη σύγχυση τους;
  • Τώρα πρέπει να πουν στα μέλη τους ότι κάποιοι δεν τους αρέσει τελικά η δική τους επιλογή και πρέπει και εσύ να σταματήσεις και να τους υποστηρίξεις;
  • Τώρα πρέπει να ενημερώσουν όλους ότι στη χώρα αυτή πρέπει να μπαίνεις στη μάζα και όχι να ακολουθείς το δικό σου όραμα;

Η θέση των «Πρωταθλητών»

Αγαπητοί φίλοι της κολύμβησης σας καλωσορίζουμε στην πρώτη μας δημόσια τοποθέτηση που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει την Ηρακλειώτικη κοινωνία να αντιληφθεί τα πραγματικά γεγονότα ..

Από το 2014 που ιδρύθηκε ο όμιλος των "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ" γνώμονας μας σε όλες μας τις συναλλαγές με τις υπηρεσίες και τις επιτροπές του κράτους ή του Δήμου ήταν στο να ρωτάμε και να εξελισσόμαστε με βάση τη νομιμότητα και τι προβλέπει ο νόμος και το αθλητικό δίκαιο ώστε να αποκτήσουμε χώρο.

Αρχικά απευθυνθήκαμε στη διοίκηση του ΕΑΚΗ για παραχώρηση χώρου .Η διοίκηση μας εξήγησε ότι είναι αδύνατον να βρεθεί χωροχρόνος για εμάς καθώς δεν έχουμε αγωνιστική βαθμολογία και δεν μπορούμε να αξιώσουμε χώρο σε ένα κρατικό κολυμβητήριο.

Στην συνέχεια απευθυνθήκαμε στη διοίκηση του Παγκρήτιου για παραχώρηση χωροχρόνου παρόλο που γνωρίζαμε ότι η οικονομική του πολιτική ήταν διαφορετική. Μονόδρομος για εμάς .Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε. Με τεράστια λειτουργικά κόστη αλλά με πολύ όρεξη και πλάνο εξέλιξης.

Από την αρχή μας ξεκαθάρισαν και οι 2 διοικήσεις ότι είναι 2 διαφορετικοί οργανισμοί και να μην τους μπερδεύουμε. Αυτό και έγινε.

Το ΕΑΚΗ μας ζητούσε από την αρχή αγωνιστική βαθμολογία και ο Δήμος υπευθυνότητα επαγγελματισμό και απόλυτη οικονομική συνέπεια.

Αυτά και τηρήσαμε .Πάντα κινηθήκαμε σε αυτό το πλαίσιο. Τι άλλο μπορούσε να γίνει; Περιμέναμε 4 χρόνια για να έχουμε μια κανονική βαθμολογική αντιμετώπιση. Τα παιδιά μας εξελίσσονται ,αποκτούν πανελλήνιες νίκες, είναι μέλη κλιμακίων επιλέκτων κολυμβητών της κολυμβητικής ομοσπονδίας. Ως πότε να περιμέναμε για την κανονικότητα;

Αγαπητοί φίλοι με λίγα λόγια σας ξεκαθαρίζουμε ότι από τη στιγμή της δημιουργίας μας θελήσαμε με το σπαθί μας και την προσπάθεια μας να αξιώσουμε ότι μας αναλογεί για το καλύτερο μέλλον των κολυμβητών μας. Προτάσεις καλύτερης λειτουργίας πάντα θα κατατίθενται από τη πλευρά μας .Θεωρούμε όλους τους ομίλους ιστορικούς γιατί όλοι οι όμιλοι αποτελούνται από ψυχές. Όμως υπάρχουν και αθλητικοί κανόνες λειτουργίας και οικονομικές υποχρεώσεις που καθορίζουν το κολυμβητικό τοπίο. Και στους 2 τομείς αυτούς φροντίσαμε να είμαστε απολύτως τυπικοί.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και το Παγκρήτιο κολυμβητήριο είναι 2 τελείως διαφορετικοί οργανισμοί με τελείως διαφορετικό τρόπο διοίκησης και το μόνο που κάναμε και οι 3 όμιλοι είναι να ακολουθούμε τις αποφάσεις και των 2 και συνεχώς να προτείνουμε τρόπους βελτίωσης των λειτουργιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News