Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης ΑμεΑ η Χιώτη

Σπορ
Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης ΑμεΑ η Χιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την τρίτη καλύτερη επίδοση στα 100 μέτρα πρόσθιο...

Εκπληκτική η Συλια Χιώτη στον προκριματικό τον 100 μ. πρόσθιο στην κατηγορία S13 στο Παγκόσμιο κολύμβησης ΑμεΑ αφού σημείωσε νεο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 1.21. 53 και κολυμπάει στον απογευματινό τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος με την τρίτη καλύτερη επίδοση! Η Χιώτη κατέρριψε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ από πέρυσι τον Ιούνιο στην Γερανία με 1:22.64. Η αθλήτρια της Ζωοδόχου Πηγής και των Δελφινιών συνοδεύεται στο Λονδίνο από τον προπονητή της Αγαπητό Μηναδάκη.  Στις αρχές της εβδομάδας η Χιώτη ήταν 9η στα 400μ. ελεύθερο στην κατηγορία S13. Γενικότερα είχαμε τρεις προκρίσεις σε τελικούς, με δύο νέα πανελλήνια ρεκόρ στο πρωϊνό πρόγραμμα της 4ης ημέρας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

H Αλεξάνδρα Σταματοπούλου ήταν πρώτη στην α` προκριματική σειρά των 50μ. ύπτιο S4 με 52.67 και με την δεύτερη καλύτερη επίδοση, προκρίθηκε στον τελικό, ενώ παράλληλα βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ από τον περασμένο Αύγουστο στο Δουβλίνο με 53.29.

Στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB13 ανδρών, προκρίθηκε ο Γεράσιμος Λιγνός. Κατετάγη 4ος στην β` προκριματική σειρά με 1:12.20 και με την 8η επίδοση θα δώσει το «παρών» στον βραδινό τελικό.

Εκτός τελικού έμεινε η Μαρία Τσάκωνα στα 100μ. ύπτιο S6. Κατετάγη 6η στην πρώτη σειρά με 1:45.43 και με την 12η επίδοση συνολικά έμεινε εκτός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News