Επιστολή διαμαρτυρίας των οκτώ κολυμβητικών σωματείων σε ΕΑΚΗ και Δήμαρχο

Σπορ
Επιστολή διαμαρτυρίας των οκτώ κολυμβητικών σωματείων σε ΕΑΚΗ και Δήμαρχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατηγορούν τα τρία σωματεία του Παγκρητίου για υπερδιπλάσιο της βαθμολογίας τους χωροχρόνο στο κολυμβητήριο του Λίντο …

Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσαν τα οκτώ κολυμβητικά σωματεία που εδρεύουν στο κολυμβητήριο του Λίντο (Δελφίνια, Αργοναύτες, ΕΓΟΗ, ΝΟΗ, ΚΟΗ, Ηράκλειο΄91, ΟΦΗ και Ωρίωνας) προς την Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ αλλά και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό για τον καταμερισμό των ωρών χρήσης των εγκαταστάσεων αφού θεωρούν ότι τα σωματεία που εδρεύουν στο Παγκρήτιο «καταλαμβάνουν συνδιαστικά υπερδιπλάσιο της βαθμολογίας τους χωροχρόνο».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Χρειάστηκε να χάσουμε μια βδομάδα προπονήσεων ώστε το κολυμβητήριο Ηρακλείου να ξεκινήσει τη λειτουργία του όχι με το προσωρινό καταμερισμό που είχε προτείνει ομόφωνα η ΠΕΚΥΚΡ αλλά με τον «ισότιμο» καταμερισμό που αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚΗ.

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να έχουμε τα σωματεία που εδρεύουν στο Παγκρήτιο Στάδιο, να καταλαμβάνουν συνδυαστικά στο Εθνικό κολυμβητήριο και στο Παγκρήτιο Στάδιο, υπερδιπλάσιο της βαθμολογίας τους χωροχρόνο, όταν άλλα σωματεία οδηγούνται στον αφανισμό.

Για τη διαμορφωθείσα κατάσταση, μεγάλες είναι οι ευθύνες της διοίκησης της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Ηρακλείου που ενώ είχε αιτήματα από 10 σωματεία για χρήση της πισίνας του Παγκρητίου Σταδίου προτίμησε την πεπατημένη με τα 3 «σωματεία πελάτες» της δίνοντας τους την μερίδα του λέοντος (τουλάχιστον 4 συνεχόμενες ώρες ανά ημέρα) όταν στα 7 σωματεία που στεγάζονται στο Εθνικό Κολυμβητήριο πρόσφερε από 3 ώρες την βδομάδα!

Μεγαλύτερες όμως οι ευθύνες της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΗ που σαν Πόντιος Πιλάτος, αγνοώντας αυτήν την κατάσταση στο Παγκρήτιο, αγνοώντας την εκφρασμένη εδώ και δύο χρόνια θέση της ΠΕΚΥΚΡ, μοίρασε διαδρομές στα πλαίσια της «ισόνομης και με δικαιοσύνη διάθεσης των εγκαταστάσεων» στηριζόμενη στη βαθμολογία των σωματείων. Μια βαθμολογία η οποία από μόνη της σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να είναι δεσμευτική για το ΕΑΚΗ καθώς έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και θα πρέπει να συνεκτιμάται με άλλους παράγοντες, μια βαθμολογία που για τα 3 σωματεία ενισχύεται πολύ και μόνο από το γεγονός ότι εδρεύουν στο Παγκρήτιο. Το ΕΑΚΗ όμως προτίμησε να λύσει την εξίσωση της κατανομής αγνοώντας την σημαντικότερη μεταβλητή της, αυτή του Παγκρητίου Σταδίου.

Μεγάλες οι ηθικές ευθύνες των 3 κολυμβητικών σωματείων του Παγκρητίου Σταδίου που η στάση τους δεν θυμίζει αθλητικά σωματεία. Δεν εξηγείται αλλιώς ο άκρατος επεκτατισμός τους σε βάρος άλλων σωματείων. Πριν δύο χρόνια μας έλεγαν ότι είχαν σε ισχύ διετή συμβόλαια που τα δέσμευαν στο Παγκρήτιο. Και να ήθελαν μας έλεγαν, δεν μπορούσαν να αφήσουν τα ωράριά τους. Πέρυσι έσπευσαν νωρίς νωρίς να υπογράψουν νέα συμβόλαια παγιώνοντας καταστάσεις. Φέτος και ενώ ήξεραν ότι άλλα 7 σωματεία θα έκαναν αιτήσεις για χωροχρόνο στο Παγκρήτιο, ακολουθώντας την αλαζονική τακτική τους των προηγούμενων χρόνων, αιτήθηκαν χωροχρόνο πολύ πάνω από το μπόι τους, πίεσαν για αυτό και το πέτυχαν αποκλείοντας τα άλλα σωματεία και δείχνοντας ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να αφήσουν τα «κεκτημένα» τους. Με προσωπικές (!) επιστολές προς τη πρόεδρο

του ΕΑΚΗ κα Καλουδιώτη, εμπόδισαν τις εξελίξεις αναφορικά με το άνοιγμα της πισίνας με το προσωρινό καθεστώς της περυσινής κατανομής (παρόλο που οι εκπρόσωποί τους στην ΠΕΚΥΚΡ είχαν ταχθεί με την πρόταση της ΠΕΚΥΚΡ). Η περυσινή κατανομή, σε συνδυασμό με τα ωράρια που κρατούσαν στο Παγκρήτιο τα είχε ευνοήσει αφού ήταν τα μόνα σωματεία που είδαν για άλλη μια χρονιά τη δύναμή τους να αυξάνεται σε αντίθεση με τους 8 που για άλλη μια χρονιά μετρούσαν απώλειες. Στη συνέχεια, επιδεικνύοντας την απληστία τους, αιτήθηκαν και χωροχρόνο στο Εθνικό Κολυμβητήριο βάσει της βαθμολογίας τους. Ήταν τόσο το θράσος τους που ζήτησαν και χρόνο στη πισίνα εκμάθησης γνωρίζοντας ότι είναι υπερκορεσμένη καθώς καθένα από τα 8 σωματεία που τη χρησιμοποιούν έχει 40 λεπτά ημερησίως. Σαν να μην τους ήταν αρκετό ότι έχουν απόλυτη και απεριόριστη πρόσβαση στους εκατοντάδες γονείς και τα παιδιά τους που περνούν τις πύλες του Παγκρητίου Σταδίου.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω:

Θεωρούμε προσωρινό τον καταμερισμό διαδρομών καθώς σκανδαλωδώς αγνοεί την εκφρασμένη εδώ και 2 χρόνια θέση της ΠΕΚΥΚΡ για την ανάπτυξη των αθλημάτων του υγρού στίβου της πόλης μας.

Θεωρούμε προσωρινό τον καταμερισμό διαδρομών καθώς σκανδαλωδώς αγνοεί την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη μας, με 11 σωματεία να διεκδικούν χώρο στο Εθνικό Κολυμβητήριο, αλλά 3 από αυτά να έχουν τη μερίδα του λέοντος στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Θεωρούμε προσωρινό τον καταμερισμό διαδρομών καθώς σκανδαλωδώς ευνοεί την ανάπτυξη τριών σωματείων, σε βάρος των υπολοίπων οκτώ, στα πλαίσια ενός αθέμητου ανταγωνισμού που δεν ταιριάζει σε αθλητικά σωματεία. Ενός αθέμιτου ανταγωνισμού που θεμελιώθηκε πριν 2-3 χρόνια και τείνει να επικρατήσει σήμερα. Το αν θα επικρατήσει εξαρτάται από την αντίδραση της πολιτείας και της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ του Δήμου Ηρακλείου.

Τα θιγόμενα σωματεία δεν έχουν πια άλλη επιλογή από το να αντιδράσουν με ένδικα μέσα.

Ζητούμε την παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού και από την ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ να επανεξετάσει τη στάση της απέναντι σε όλα τα σωματεία.

Ζητούμε την άμεση παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΗ καθώς δεν θέλει ή δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την κρίσιμη κατάσταση.

Τα σωματεία που στεγάζονται στο Εθνικό Κολυμβητήριο,

ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΕΓΟΗ ΝΟΗ ΚΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ91 ΟΦΗ ΩΡΙΩΝΑΣ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News