Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ ο Χανιώτης Απόστολος Παπαστάμος, δείτε το βίντεο

Σπορ
Χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ ο Χανιώτης Απόστολος Παπαστάμος, δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκανε επίδοση 4:11.93 στα 400μ. Μικτή Ατομική στη Βουδαπέστη ξεπερνώντας κάθε προσδοκία...

Ο Απόστολος Παπαστάμος έγραψε για ακόμα μία φορά ιστορία, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου στα 400μ μικτή ατομική, αποδεικνύοντας ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε αυτό το αγώνισμα.

Ο αθλητής του ΝΟ Χανίων δεν άφησε κανένα περιθώριο, σπάζοντας όλα τα κοντέρ, καθώς ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, πετυχαίνοντας νέο Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων, με επίδοση 4:11.93. Ο νεαρός κολυμβητής είναι αδιαμφισβήτητα ανίκητος στη μικτή ατομική και είναι έτοιμος να μας χαρίσει ακόμα μεγαλύτερες στιγμές. Την πρώτη τριάδα πίσω από τον Απόστολο Παπαστάμο συμπλήρωσε ο Ρώσος Ίλια Μπορόντιν (2ος) με 4:12.95 και ο Γάλλος Λεόν Μαρσάντ (3ος) με 4:16.37.

«Ακόμα έχω μεγάλη ένταση και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω τι έχω πετύχει και πιστεύω θα μου πάρει κάποιες ώρες να το καταλάβω. Πριν την κούρσα ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτά που είχαμε δουλέψει όλο αυτό τον καιρό στις προπονήσεις και δικαιούμασταν αυτή τη νίκη. Πλέον, έχουμε λίγες ημέρες ξεκούρασης και μετά θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, η οποία θα είναι πολύ πιο δύσκολη» δήλωσε ο Χανιώτης πρωταθλητής ενώ ο προπονητής του Κώστας Τζιλιβάκης, με τη σειρά του ανέφερε: «Ήταν μία παρά πολύ καλή κούρσα, την οποία είχαμε σχεδιάσει πολύ καλά. Η εκκίνηση ήταν όμορφη, ο Απόστολος ήταν συγκεντρωμένος και σίγουρα αυτός ο χρόνος βγήκε την κατάλληλη στιγμή».

«Μπορεί το Ολυμπιακό μετάλλιο»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, αμέσως μετά το χρυσό μετάλλιο και την κατάρριψη του ρεκόρ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι με αυτό που πέτυχε ο Απόστολος. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια για να περιγράψει κανείς το κατόρθωμά του. Έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ και ο χρόνος αυτός μπορεί εύκολα να του δώσει μία θέση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος δήλωσε: «Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν όσα έκανε σήμερα αυτός ο σπουδαίος αθλητής, ο οποίος κατάφερε να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της Ελληνικής κολύμβησης. Θεωρείται ό,τι καλύτερο έχει να δείξει σήμερα η Ελληνική κολύμβηση και είναι αυτός ο οποίος εκφράζει μεγάλες ελπίδες για τον αθλητισμό, γενικότερα. Δεν αποτελεί χρυσή ελπίδα μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον αθλητισμό. Δεν είναι το χρυσό που μας εντυπωσιάζει τόσο, αλλά ο χρόνος του, καθώς έδειξε για 4 δευτερόλεπτα το ρεκόρ του και μας έκανε όλους υπερήφανους. Εύχομαι να είναι πάντα καλά και να έχει υγεία, γιατί μπορεί να σηκώσει ακόμα ψηλότερα την Ελληνική σημαία. Συγχαρητήρια σε αυτόν και σε όσους τον πίστεψαν και τον στήριξαν».

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, ανέφερε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος για όσα είδαν τα μάτια μου. Είχα πει πως περιμέναμε αυτό το μετάλλιο, αλλά δεν ήμουν βέβαιος ότι θα ήταν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Δεν ξέρω τι να πω, έκανε εκπληκτικά πράγματα σήμερα, κατέβασε τον χρόνο του κατά 4 δευτερόλεπτα, δημιουργώντας νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Είμαι εξαιρετικά συγκρατημένος στις δηλώσεις μου πάντα, όμως θα πω κάτι και ελπίζω να βγω αληθινός. Αν στο παιδί αυτό δεν συμβεί κάτι μέσα στη χρονιά, μπορεί να πάρει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News