Αφιέρωσε στον παππού του το παγκόσμιο μετάλλιο ο Παπαστάμος

Σπορ
Αφιέρωσε στον παππού του το παγκόσμιο μετάλλιο ο Παπαστάμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια και σίγουρα θα ήταν περήφανος για μένα…», είπε ο Χανιώτης πρωταθλητής μετά την επιτυχία του…

Ο Απόστολος Παπαστάμος, μετά τα δύο μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στο Καζάν, κατάφερε να αναδειχθεί χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής στην Βουδαπέστη, στα 200μ μικτή ατομική, διατηρώντας την Ελλάδα και πάλι στο προσκήνιο της παγκόσμιας κολύμβησης.

Ο κολυμβητής του ΝΟ Χανίων ήταν εξαιρετικός, όπου με χρόνο 1:59.62, πέτυχε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Αμερικανός Κάρσον Φόστερ με 1:58.46, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Καναδός Φίνλεϊ Νόξ (2ος) με 1:59.44.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Απόστολος Παπαστάμος δήλωσε τα εξής: «Τα 200μ μικτής ατομικής ήταν και παραμένουν έκπληξη για μία διάκριση. Στόχος μου είναι τα 400μ μικτή, όπου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ελπίζω σε μία ακόμα επιτυχία. Το μετάλλιο που πήρα, σε συνδυασμό με το νέο ρεκόρ που πέτυχα, με ενθουσιάζουν, καθώς έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Αφιερώνω την επιτυχία μου σε όσους είναι δίπλα μου όλο αυτό τον καιρό και πρωτίστως στον παππού μου, τον Απόστολο, που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια και σίγουρα θα ήταν περήφανος για μένα. Ακόμα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Κώστα Τζιλιβάκη, τον Απόστολο Γεωργιάδη, τον Γιώργο Αριμπλιά, τον Αντώνη Καλογεράκη, τον Σταύρο Ρουμελιωτάκη, τον γυμναστή μου Αλέξανδρο Προβολισιάνο, τον Νίκο Αντωνογιαννάκη για το αθλητικό υλικό, τον διατροφολόγο Γιάννη Τσεκούρα και τον Δημήτρη Αντωνακάκη».

Με τη σειρά του, ο προπονητής του Κώστας Τζιλιβάκης, ανέφερε: « Είμαι ενθουσιασμένος με την επιτυχία του Αποστόλου, όχι μόνο με το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και με το ρεκόρ και το όριο που πέτυχε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι γίνεται το πιο δύσκολο πρωτάθλημα όλων των εποχών, κατά 30% δυσκολότερο από αυτό της Ινδιανάπολής, με εντυπωσιακούς χρόνους. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Καζάν ξεκινήσαμε ιδανικά με δύο μετάλλια και πολύ καλούς χρόνους. Στη συνέχεια, με την βοήθεια του Δημήτρη Σαρακατσάνη και της ΚΟΕ, κάναμε μία σπουδαία προετοιμασία στην Ελλάδα. Ο κύριος Σαρακατσάνης μας βοήθησε να φύγουμε από τις υψηλές θερμοκρασίες της Κρήτης και να πάμε στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας σκληρή και καλή δουλειά. Έχουμε δύο μέρες να προετοιμαστούμε σωματικά και ψυχικά, δεν θέλω να εκφραστώ για μετάλλια, αλλά είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News