Κολύμβηση

Κριστιάν Γκολομέεβ: Η συγκλονιστική ιστορία του!

Η μητέρα του πέθανε στη γέννα και ο πατέρα του έφυγε από τη ζωή όταν ο ίδιος ήταν 17 ετών...

Ο ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής Κριστιάν Γκολομέεβ είναι ένας μαχητής από τα πρώτα λεπτά που είδε το φως της ζωής.

Στον τοκετό η μητέρα του έχασε τη ζωή της αλλά ο ίδιος επέζησε και σε ηλικία 2 ετών ταξίδεψε από την Βουλγαρία με τον πατέρα του Τσέτσο Γκολομέεβ και τα άλλα δύο αδέρφια του στο Ηράκλειο. Ο Τσέτσο εργάστηκε ως προπονητής και ο υιός Κριστιάν ακολούθησε τα χνάρια του στην πισίνα, πρώτα στον ΟΦΗ και στη συνέχεια για πολλά χρόνια στον ΚΟΗ.

Δυστυχώς όταν ο Κριστιάν ήταν 17 ετών, ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή και ο ίδιος αποφάσισε να μετακομίσει σε συγγενείς του στην Αθήνα για να συνεχίσει την κολύμβηση, αγωνιζόμενος στον Εθνικό Πειραιώς υπό την καθοδήγηση του Άκη Οικονόμου.

Λίγους μήνες αργότερα έρχεται η πρόσκληση για να φοιτήσει με υποτροφία στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Η κολυμβητική του καριέρα τα επόμενα χρόνια εκτοξεύτηκε και σήμερα ήρθε για τον 26χρονο πρωταθλητή και μαχητή της ζωής η μεγαλύτερη επιτυχία του, το ασημένιο παγκόσμιο μετάλλιο.

Στις δηλώσεις του δεν ξέχασε όσους τον στήριξαν αλλά και τον πατέρα του, τον αείμνηστο Τσέτσο Γκολομέεβ, στον οποίο αφιέρωσε το μετάλλιο και πλέον βάζει πλώρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια