Τραγωδία με νεκρούς στην πόλη που γίνεται το Παγκόσμιο!

Σπορ
Τραγωδία με νεκρούς στην πόλη που γίνεται το Παγκόσμιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυστύχημα σε κέντρο διασκέδασης με τον θάνατο δύο Νοτιοκορεατών και τον τραυματισμό πολλών αθλητών

Τραγωδία στη Gwangju της Νοτίου Κορέας, στην πόλη όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (27/7) κατέρρευσε εσωτερική κατασκευή σε νυχτερινό μαγαζί, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Νοτιοκορεάτων και των τραυματισμό αρκετών παρευρισκόμενων.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 02:00 (τοπική ώρα) την ώρα που στο νυχτερινό κέντρο διασκέδαζε εκατοντάδες κόσμος μεταξύ των οποίων και αρκετοί αθλητές. Η κατάρρευση του εσωτερικού μπαλκονιού κόστισε το θάνατο δυο Νοτιοκορεατών ηλικίας 27 και 38 ετών, όπως μεταδίδει το κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων "Yonhap". Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και αθλητές, κυρίως από τις γυναικείες ομάδες πόλο.

Στο νυχτερινό κέντρο βρισκόταν και η γυναικεία ομάδα πόλο των ΗΠΑ, που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για να γιορτάσει την επιτυχία της, όπως επιβεβαίωσε η ομοσπονδία υδατοσφαίρισης των ΗΠΑ. Αξιωματούχοι της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν και αυτές ότι μέλη της αποστολής τους ήταν παρόντα στο νυχτερινό κέντρο την ώρα του δυστυχήματος. 

Προς ώρας οι Αρχές δεν έχουν δώσει τον ακριβή αριθμό των αθλητών που τραυματίστηκαν. Το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων από την πλευρά του αναφέρει πως 8 αθλητές τραυματίστηκαν (4 Αμερικανοί, 2 Νεοζηλανδοί, ένας Δανός και ένας Βραζιλιάνος). Στο κέντρο δεν βρίσκονταν Έλληνες αθλητές σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΚΟΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News