Κολύμβηση

Όριο για την Ολυμπιάδα από την Χανιώτισσα Άννα Ντουντουνάκη

Στον ημιτελικό των 50μ. πεταλούδα ο Κριστιάν Γκολομέεβ…

H πρώτη ημέρα της Κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, που διεξάγεται στη Νότια Κορέα, ξεκίνησε πολύ καλά για την Ελληνική αποστολή, με την Χανιώτισσα Άννα Ντουντουνάκη να πετυχαίνει όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τον ημιτελικό στα 100μ πεταλούδα, το όριο για την Ιαπωνία έπιασαν και τα αγόρια των 4Χ100μ ελεύθερο ομαδικό, ενώ στον ημιτελικό προκρίθηκε και ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στα 50μ πεταλούδα.

Η Άννα Ντουντουνάκη πραγματοποίησε καταπληκτική κούρσα, τερματίζοντας στην 9η θέση των προκριματικών, με χρόνο 57.88, πέρασε στην επόμενη φάση και θα βρίσκεται στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Η ομάδα των 4Χ100μ ελεύθερο με τον Κρίστιαν Γκολομέεβ, τον Ανδρέα Βαζαίο, τον Γιάννη Γεωργακάκη και τον Απόστολο Χρήστου, μπορεί να μην πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς με 3:14.44 κατέλαβε την 10η θέση, όμως έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Στον ημιτελικό θα αγωνιστεί και ο Κρίστιαν Γκολομέεβ στα 50μ πεταλούδα, καθώς, με επίδοση 23.51, κατέλαβε την 13η θέση στα προκριματικά.

Ο Δημήτρης Νέγρης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 400μ ελεύθερο, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του στην 16η θέση με 3:50.81, πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ.

Oι δηλώσεις
Άννα Ντουντουνάκη: «Αρχικά ήθελα να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς κι από τη στιγμή που βγήκε το ότι μπήκα και στον ημιτελικό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενη. Έβλεπα ότι ήμουν μπροστά, η κοπέλα δίπλα μου είναι πιο γρήγορη από μένα και λέω για να στρίβω πριν από αυτή και να βγαίνω μπροστά στη στροφή μάλλον καλά πάω. Θεωρώ ότι στα τελευταία 25 μέτρα δεν ήμουν τόσο δυνατή αλλά αν βελτιώσω την προπόνηση θα είμαι ακόμα πιο ανταγωνιστική. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν πάρα πολύ σίγουρη γι αυτή τη χρονιά ότι θα μου βγει καλά γιατί ήμουν με άλλο προπονητή έξω, με τον κύριο Αλέκο εδώ, κουράστηκα πάρα πολύ όλη τη χρονιά και δεν ήξερα αν θα βγει και χαίρομαι διπλά που μου βγήκε. Στην προπόνηση πριν λίγες μέρες είδα ότι μπορώ να κάνω αυτό που έκανα και πέρυσι κι εκεί κάπου άρχισε να ανεβαίνει η ψυχολογία μου. Μέχρι πριν έλεγα ότι βγει και ελπίζω να πάει καλά . Από τη στιγμή που βγήκε και με τις δεδομένες συνθήκες είμαι πάρα πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα. Μετά τη Γλασκόβη άρχισα να πιστεύω ότι μπορώ να κάνω πάρα πολλά πράγματα και ο κύριος Τάσος (Καράμπελας)με έχει βοηθήσει πολύ και ο γυμναστής μου ο κύριος Λάζαρος και τους ευχαριστώ πάρα πολύ και πιστεύω πραγματικά ότι αν του χρόνου δουλέψουμε καλά όλη τη διάρκεια της χρονιάς που θα έχω τελειώσει με το μεταπτυχιακό μου να έχω μόνο το κολύμπι να αφοσιωθώ σε αυτό μπορούμε να κάνουμε πολλά να μα’στε υγιείς πάνω από όλα».

Κριστιάν Γκολομεεβ:«Ήμασταν πολύ καλά νιώθαμε και οι τέσσερις ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Πήγαμε όλοι πολύ καλά, καλούς χρόνους καλές αλλαγές και ήμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη 10ηθέση και την πρόκριση, πήγε και ο Γεωργαράκης πολύ καλά αν και η πρώτη του φορά οπότε είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη σημερινή μας εμφάνιση»

Σχόλια