Παπαστάμος: Ήταν όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες…

Σπορ
Παπαστάμος: Ήταν όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέστρεψε με δύο χρυσά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ο Χανίωτης πρωταθλητής...

Eπέστρεψε στην Ελλάδα από τη Ρωσία η Ελληνική αποστολή, μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων, έχοντας στις αποσκευές της δύο χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο.

Ο κολυμβητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων Απόστολος Παπαστάμος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς ανέβηκε δύο φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, στα 200μ. μικτή ατομική, πραγματοποιώντας Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων με 1:59.93 και στα 400μ. μικτή ατομική, όπου με χρόνο 4:15.18, έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, σημειώνοντας, παράλληλα, Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τα δύο χρυσά μετάλλια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρός και θέλω να ευχαριστήσω όσους στάθηκαν στο πλάι μου όλο αυτό τον καιρό», δήλωσε ο χρυσός νικητής Απόστολος Παπαστάμος.

Με κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Χανιώτη κολυμβητή ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ. "Ο Απόστολος είναι ένας εκπληκτικός αθλητής και ένας σπουδαίος χαρακτήρας. Έχει στο πλευρό του έναν από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές κολύμβησης, τον Κώστα Τσιλιβάκη, με τον οποίο βαδίζουν μαζί καθημερινά. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς προπονούνται στα Χανιά, ο Απόστολος με τις ασύλληπτες ικανότητες που διαθέτει, αποδεικνύει διαρκώς την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από αυτόν και τον προπονητή του. Αποκορύφωμα ήταν η απίστευτη εμφάνισή του στο Καζάν. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του".

Ο Αρκάδιος Ασπουγαλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ πρόσθιο, με επίδοση 28.16, ενώ πολλοί ήταν οι αθλητές που συμμετείχαν σε τελικούς και έκαναν Πανελλήνια ρεκόρ.

Συνολικά, οι 16 Έλληνες αθλητές επέστρεψαν με τρία Ευρωπαϊκά μετάλλια ,ένα Ολυμπιακό όριο, τέσσερα όρια Παγκοσμίου πρωταθλήματος, δώδεκα Πανελλήνια ρεκόρ, έντεκα μεγάλους τελικούς, τρεις τελικούς σε ομαδικά και δύο μικρούς τελικούς.

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, τόνισε: «Είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Κολύμβηση, αποδεικνύοντας ότι έχει εκπρόσωπο, όχι μόνο στην κορυφή, αλλά και τη βάση της. Είναι σπουδαίο να κρατάνε τα νέα παιδιά τη σημαία στον ιστό της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News